‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Læs online

{{Email:User.Name||"SMVdanmark"}}

Ret profil

Afskaf 6. SU-år og brug pengene på flere faglærte

billede

Min opfordring til de politikere, der netop nu forhandler om finansloven, er klar: Brug flere penge på erhvervsskolerne.

De har voldsomt brug for et økonomisk løft.

Og vi har voldsomt brug for flere faglærte – både nu og her, men især i fremtiden.

 

Men hvor skal pengene komme fra, spørger politikerne?

Fair nok. Svaret er: Det 6. SU-år.

 

Som det er i dag, giver vi uddannelsesstøtte, SU, i 6 år selv om de lange videregående uddannelser ”kun” tager 5 år. Det 6. SU-år er beregnet til folk, der dropper deres studie og vælger et andet, og derfor ikke ville have nok SU til hele uddannelsesforsøg nr. 2.

 

Men skal vi virkelig betale akademikere for at skifte mening? Hvis politikerne mangler penge til at bremse den katastrofale mangel på faglært arbejdskraft, vi ved, der ellers vil opstå i fremtiden, så vil det 6. SU-år være et relevant område at se på...

 

Læs hele lederen her!
 

Aktuelt

 
billede

Drift og økonomi

Nu kan du opgradere til MitID Erhverv

Bruger din virksomhed NemID medarbejdersignatur, skal I nu opgradere til MitID Erhverv. MitID Erhverv er den nye erhvervsløsning til offentlig selvbetjening. Tilslut jeres organisation til MitID Erhverv nu.
Læs mere
billede

Pressemeddelelser

Fejl ikke at afsætte penge til flere faglærte i ellers ansvarligt finanslovsforslag

Regeringens forslag til finanslov rummer et sandt pletskud i form af droppede besparelser på offentligt byggeri, men til gengæld mangler der i høj grad penge til erhvervsuddannelserne, for den grønne omstilling kommer i fare uden flere faglærte. Den ...
Læs mere
 

Vil du være med til at finde vinderen af SMV-prisen på 25.000 kr.?

billede

SMVdanmark søger nu efter personer, virksomheder eller organisationer, der fortjener at blive anerkendt for deres bemærkelsesværdige indsats for at gøre livet lettere, bedre, sjovere eller enklere for små og mellemstore virksomheder.

 

Er der nogen, du kender, som har arbejdet hårdt og engageret for at hjælpe SMV'er på deres vej? Måske en person som er et godt forbillede for andre i branchen eller en organisation, der har gjort en særlig indsats for at støtte SMV'ernes udvikling? Så er dette din chance for at nominere dem til SMV-prisen!

 

Prisen på 25.000 kr. kan uddeles i form af økonomisk støtte til et bestemt formål eller som et kunstværk til modtageren personligt. Og hvem ved? Din nominering kan være afgørende for, hvem der vinder prisen og får den anerkendelse, som de fortjener. Så skriv en mail til elmer@smvdanmark.dk og fortæl os, hvorfor netop din kandidat fortjener at vinde SMV-prisen.

 

Prisen finansieres af Fonden Håndværkets Hus.

 

Spar penge i januar - få styr på din elregning og undgå at betale for meget

billede

Til dig der ikke nåede at være med da vi holdt webinaret i efteråret, er der nu endnu en mulighed for at få styr på elregningen.


Energirådgiver Kent Bisgaard og Driftsøkonom Holger Mikkelsen fra TjekEnergien, fortæller om El-Tjek, som er et dansk udviklet program, der kan vise, om elregningen er korrekt, og om der findes billigere løsninger, men også om virksomheden kan energioptimere og spare strøm.

 

Stil de rigtige spørgsmål

Efter webinaret ved du meget mere om takster og tariffer, så du kan stille de rigtige spørgsmål til dit energiselskab. 
 
Webinaret gennemføres i samarbejde med TjekEnergien og Spiras og afholdes torsdag den 11. januar kl. 9.00-10.00

Læs mere og tilmeld dig her
 

Eksklusivt for SMVdanmarks medlemmer:

Er du opdateret på SMVdanmarks medlemsfordele?

billede

Ved du fx, at SMV-medlemmer altid får 50% rabat på ATA-carneter og andre eksportdokumenter?

Tilmeld dig nyhedsbrevet om SMVdanmarks medlemstilbud og få de seneste rabatter direkte i din indbakke!

 

Som medlem af SMVdanmark kan du få rabat på alt lige fra eksportdokumenter til brændstof, forsikringer, kurser og digitaliseringsværktøjer.

Ja tak, jeg vil gerne have medlemstilbud
 
 

Har du et spørgsmål, så ring til os på

+45 33 93 20 00

 

Eller skriv til os på

smv@SMVdanmark.dk

Find os på de sociale medier

     

SMVdanmark · Islands Brygge 26 · 2300 København S · tlf +45 33 93 20 00 · SMV@SMVdanmark.dk