Det skaber vækst at have det sjovt

Det skal være sjovt at tjene penge. Det er Henriks motto. Så kontorets hockeybane bliver flittigt brugt. Ifølge Henrik er der kun en medarbejder, som har gledet i plasticboldene.

Det skaber vækst at have det sjovt

Vækst og personlig udvikling går hånd i hånd for direktør Henrik Skriver Rasmussen. Hans tømrervirksomhed har oplevet vækst de sidste seks år, og har et skarpt fokus på udvikling gennem efteruddannelse, coaching og en professionel bestyrelse.  

  • Del:

Af Nina Lave, SMVdanmark

 

For Henrik Skriver Rasmussen, direktør i HSR Tømrer & Partner, handler det om at tjene penge på en sjov måde.

Derfor er kontorlandskabet i virksomheden fyldt med farverige plasticbolde, en grøn hockeybane i midten, dartskiver og en skibsklokke, som bimler og bamler, når en af byggelederne har vundet en stor sag.

 

”Virksomheden er os"

Plejer er død og erstattet af udvikling. For Henrik og medejeren Ian Melhede har deltagelsen i programmet Vækst via Ledelse da også først og fremmest betydet personlig udvikling.

 

”De personlige ting, som vi har fået ud af Vækst via Ledelse, har affødt vækst. Virksomheden er os, så når vi ændrer os, sker der noget. Jeg er blevet bedre til at se tingene i helikopterperspektiv og slippe tøjlerne, så jeg får tid til de vigtige opgaver. Der er kommet mere ro på”, siger Henrik Skriver Rasmussen, som har oplevet masser af vækst, siden han i 2005 startede sit eget enmandsfirma.

 

Ballademageren og mors dreng

I 2009 blev Ian Melhede medejer af virksomheden. Siden 2013 har HSR Tømrer & Partner været et aktieselskab med en professionel bestyrelse. Virksomheden er specialiseret inden for service- og renoveringsopgaver for forsikringsselskaber og boligforeninger. På bare seks år er HSR Tømrer & Partner vokset til 55 medarbejdere, hvoraf ni er lærlinge. Henrik og Ian mødtes på tømrerskolen, og det var ikke just kærlighed ved første blik:

 

”Han var ballademageren fra Brøndby Strand, og jeg var mors dreng med pomadehår. Vi kunne ikke udstå hinanden. Vores lærer satte os alligevel sammen på et projekt for at se, hvad der skete. Vi endte med at være færdige før tid og få topkarakterer”, siger Henrik, der mener, at hans og Ians forskelligheder er en kæmpe styrke.

 

Nye input og redskaber

I SMVdanmark, som er partner i Vækst via Ledelse, er konsulent Thomas Birger Hansen imponeret over HSR Tømrer og Partners udvikling.

 

”Ian og Henrik havde allerede fokus på kompetenceudvikling i deres virksomhed med en professionel bestyrelse og en fast coach tilknyttet. Men uanset hvor dygtig man er til at drive virksomhed, kan man have brug for nye input og redskaber til at flytte virksomheden til næste udviklingstrin. Der kan man se, at Vækst via Ledelse har flyttet noget”, lyder det fra Thomas Birger Hansen.

 

Fakta om Vækst Via Ledelse

  • Vækst via Ledelse styrker 600 virksomheders ledelseskompetencer.
  • Vækst via Ledelse gennemføres af de fem regionale væksthuse, SMVdanmark, Dansk Erhverv og Syddansk Universitet.

  • Vækst via Ledelse er støttet af Erhvervsstyrelsen og EU’s Socialfond

  • Vækst via Ledelse har et budget på 100 mio. kr.

  • Læs mere på www.vvl.dk

 

Foreningskonsulent
Thomas Birger Hansen
hansen@SMVdanmark.dk
tlf. +45 32 63 03 55
mobil +45 24 41 51 40
Download vCard Læs mere
erhvervspolitisk konsulent
Nina Lave
lave@SMVdanmark.dk
tlf. +45 32 63 03 10
mobil +45 40 81 63 17
Download vCard Læs mere