Direktør: Jeg spændte ben for væksten

Direktør: Jeg spændte ben for væksten

Hvad gør man, når direktøren er ved at gå ned med stress, har for mange kasketter på - og man selv er direktøren? For indehaver af Plus Porte, Poul-Erik Bjørn, var svaret udviklingsprogrammet Vækst via Ledelse og en ekstra medarbejder.

  • Del:

Af Nina Lave, SMVdanmark

 

Stress, humørsvingninger og for mange kasketter prægede hverdagen for Poul-Erik Bjørn, der er indehaver af Plus Porte. Det besluttede han sig for at gøre noget ved. Derfor tilmeldte Poul-Erik sig udviklingsprogrammet Vækst via Ledelse, da han en kold decemberdag klikkede ind på KA’s hjemmeside.

 

”Kombinationen af min adfærd og mine evner gjorde, at jeg var den største forhindring for, at virksomheden kunne vækste og udvikle sig. Jeg kunne se, at der manglede ting i den måde, jeg drev butik på, men jeg havde ikke tid til at gøre noget ved det. Jeg var både servicechef og økonomichef. You name kasketten, og jeg havde den på,” lyder det ærligt fra Poul-Erik.

 

Træt og asocial

Poul-Erik lægger ikke skjul på, at det i høj grad også var af personlige årsager, at han tilmeldte sig Vækst via Ledelse. Derfor er det mest værdifulde, han har fået ud af at være med i Vækst via Ledelse den personlige udvikling, som han har gennemgået.

 

”Jeg var asocial og træt af det hele. Jeg synes bare der skulle ske noget, og da jeg er den impulsive type, er der ikke langt fra tanke til handling. Hvis jeg ikke havde deltaget, havde jeg om to år siddet under skrivebordet, fordi jeg var kørt ned af stress. Det var tæt på.”

 

Har ansat en ekstra medarbejder

Plus Porte ligger i Svenstrup i Nordjylland, og virksomheden leverer, monterer og servicerer garage og industriporte. Nogle porte eksporteres sågar til Færøerne og Australien. Plus Porte er kun fire år gammel, men Poul-Erik har været selvstændig i over 20 år. Han er oprindeligt uddannet elektriker og blandt virksomhedens ansatte, finder man forskellige faggrupper blandt andet en tidligere tømrer og murer.

 

For nyligt er Poul-Eriks mandsdominerede medarbejderstab på tre ansatte blevet udvidet med plus en kvinde. Tine Filippas er oprindeligt uddannet tandtekniker og har en fortid som souschef i stormagasinet Salling. Hun skal blandt andet være med til at styrke virksomhedens salg. Poul-Erik mødte Tine på et netværksmøde i Aalborg, som han deltog i efter Vækst via Ledelse.

 

”Min stresstærskel og mit temperament er faldet, efter jeg har ansat Tine. Det har givet mere ro, for så har man én at sparre med og snakke med. Gennem Vækst via Ledelse har jeg fået nogle fine redskaber. Jeg har fået mere indsigt i økonomi og virksomhedsdrift, og jeg fandt ud af, at der var noget der hed handlingsplan og værdigrundlag, og derfor er jeg blevet meget mere målrettet.”

 

’Ikke bare ladet stå til’

I SMVdanmark, som er partner i Vækst via Ledelse, er der stor ros til Poul-Erik for at række ud efter hjælp:

 

”Poul-Erik har ikke bare ladet stå til. Han har aktivt opsøgt hjælp til at styrke sin ledelse, og efterfølgende har han ansat én til at hjælpe ham med at udvikle virksomheden. Det er helt rigtigt set, at det kan være nødvendigt med nye ressourcer og kompetencer, for løbende at professionalisere virksomheden,” lyder det fra konsulent Thomas Birger Hansen.

 

Om 5 år er det slut - måske

Efter at have rundet et skarpt hjørne er pensionsalderen rykket tættere på. Derfor er Poul-Erik begyndt at tænke på tiden efter Plus Porte. Planen er, at Tine skal aflaste Poul-Erik og på sigt overtage en stor del af de administrative funktioner. Men hvad fremtiden vil bringe for Plus Porte er langt fra afgjort:

 

”Jeg bliver ved fem år endnu og så er det slut. Det er svært at sige, hvad der sker til den tid. Men jeg har indset, at hvis vi skal eksistere om to år, skal jeg gøre noget nu. Det har været en lang udviklingsproces, både personligt og for virksomheden, og processen er ikke færdig.”

 

 

Fakta om Vækst via Ledelse

Vækst via Ledelse styrker 600 virksomheders ledelseskompetencer. Vækst via Ledelse gennemføres af de fem regionale væksthuse, SMVdanmark, Dansk Erhverv og Syddansk Universitet. Vækst via Ledelse er støttet af Erhvervsstyrelsen og EU’s SocialfondVækst via Ledelse har et budget på 100 mio. kr.

 

Læs mere på www.vvl.dk

Foreningskonsulent
Thomas Birger Hansen
hansen@SMVdanmark.dk
tlf. +45 32 63 03 55
mobil +45 24 41 51 40
Download vCard Læs mere
erhvervspolitisk konsulent
Nina Lave
lave@SMVdanmark.dk
tlf. +45 32 63 03 10
mobil +45 40 81 63 17
Download vCard Læs mere