Fra stresset blæksprutte til vækstleder
Fra stresset blæksprutte til vækstleder

Fra stresset blæksprutte til vækstleder

Lige dele lyst og bekymring fik Jan Falk Schollert, direktør i Falk Tag & Facade, til at deltage i udviklingsprojektet Vækst via Ledelse.

 

  • Del:

Af erhvervspolitisk konsulent Nina Lave

 

Lysten til at optimere en stresset hverdag og bekymringen for, at hurtig vækst ville knække virksomheden, fik Jan Falk Schollert til at kontakte Væksthus Sjælland:

 

”Jeg ville have fundamentet 100 pct. i orden, så virksomheden ikke blev knækket af vækst. Vi gik ind i Vækst via Ledelse for at få justeret og optimeret vores hverdag. Når vi ikke er flere, er vi små blæksprutter alle sammen, og så kan det være svært at finde tid til ledelsesopgaverne. Jeg var også dårlig til at uddelegere. Jeg ville jo gerne lave det hele selv, og det er faktisk stressende”, siger Jan Falk Schollert.

 

Kommunikationen blev i lederbunkeren

Jan Falk Schollert deltog i Vækst via Ledelse sammen med sin svoger Jan Falk Pedersen, der er virksomhedens konduktør og salgschef. Det var Jan Falk Schollerts svigerfar Freddy Falk, som stiftede den over 30 år gamle virksomhed.

 

I dag har Falk Tag & Facade 12 ansatte og en fast skare af underentreprenører. Så mange medarbejdere og underentreprenører ude på byggepladserne stiller store krav til kommunikationen fra ledelsen:

 

”Før fik vi ikke tingene ned igennem systemet. Det blev ligesom holdt heroppe i lederbunkeren, og her var vi ikke i tvivl om, hvilken vej vi skulle gå. Problemet var at få det formidlet til medarbejderne” siger Jan Falk Schollert.

 

Et samlet team med en samlet plan

For at sikre at kommunikationen nu kommer ned gennem systemet, er virksomhedens personalehåndbog blevet opdateret, og visionen og værdierne er skrevet ned. Derudover er der blevet lavet en plan for alle medarbejdere, så de ved, hvad deres rolle er i virksomheden.

 

Gennem Vækst via Ledelse blev der også lavet en organisationsplan og en screening af virksomheden, som mundede ud i en formulering af målsætningen for Falk Tag & Facade.

 

"Vi kan mærke, at vi nu er blevet mere som et team"

 

To af medarbejderne er opgraderet til formænd. Deres opgaver er nu, at være bindeled mellem medarbejderne, underentreprenør og kontoret. Det har givet Jan Falk Pedersen og Jan Falk Schollert mere tid til markedsføring og andre nye tiltag.

 

”Vi kan mærke, at vi nu er blevet mere som et team. Vi er blevet bevidste om, at vi alle sammen har en funktion, og vi har rettet os ind i forhold til, hvor vi godt ville være. Det havde vi brug for hjælp til, og det har vi fået. Lige pludselig har vi fået tid til andre ting. Der er kommet lidt mere ro på, og vi er blevet mere professionelle indadtil”, siger Jan Falk Schollert.

 

God ledelse er en forudsætning for vækst’

I SMVdanmark, som er partner i Vækst via Ledelse, roser konsulent Thomas Birger Hansen Falk Tag & Facade, for at fokusere på at udvikle kompetencerne i virksomheden med henblik på vækst:

 

”Det er en klassisk problematik for ejerledere i små og mellemstore virksomheder, at de bruger for meget tid på den daglige drift og derfor ikke har tid til at udvikle virksomheden. God ledelse er en forudsætning for vækst. Derfor er det helt rigtigt, at Falk Tag & Facade først styrker ledelsen og derefter fokuserer på væksten,” siger Thomas Birger Hansen.

 

Coaching holder fast i vækstsporet

Den proces, som Vækst via Ledelse startede i virksomheden, er dog langt fra slut. Jan Falk Schollert og Jan Falk Petersen har nemlig efterfølgende valgt at indgå i et coachingforløb sammen med deres to kørende formænd. Her skal de skrive ned, hvad de bruger deres tid på:

 

”Vi er overraskede over, hvor meget spildtid der er. Vi er to, der har været på Vækst via Ledelse, og fire som holder hinanden op på, at vi skal fortsætte”, siger Jan Falk Schollert.

 

Fakta om Vækst via Ledelse

  • Vækst via Ledelse styrker 600 virksomheders ledelseskompetencer.
  • 8 af Dansk Håndværks medlemmer har deltaget i Vækst via Ledelse
  • Vækst via Ledelse gennemføres af de fem regionale væksthuse, SMVdanmark, Dansk Erhverv og Syddansk Universitet.
  • Vækst via Ledelse er støttet af Erhvervsstyrelsen og EU’s Socialfond og har et budget på 100 mio. kr.
  • Læs mere på www.vvl.dk

 

 

 

Foreningskonsulent
Thomas Birger Hansen
hansen@SMVdanmark.dk
tlf. +45 32 63 03 55
mobil +45 24 41 51 40
Download vCard Læs mere
Chefkonsulent
Jesper Levy
levy@SMVdanmark.dk
tlf. +45 32 63 03 25
mobil +45 21 23 21 73
Download vCard Læs mere