Nøglen til vækst er i lederens værktøjskasse
Nøglen til vækst er i lederens værktøjskasse

Nøglen til vækst er i lederens værktøjskasse

Gennem projekt Vækst via Ledelse fik Gert Mejlshede flere ledelses-værktøjer i kassen, og han har nu fået frigivet 30 pct. mere af sin tid til ledelse.

  • Del:

Af Nina Lave, SMVdanmark

 

”Når du kommer ud som låsesmed, forventer kunderne, at du er fagligt stærk i de værktøjer, du benytter. Når du er leder, er medarbejderne dine kunder. De har også nogle forventninger om, at du kan anvende de ledelsesmæssige værktøjer.”

 

Ordene er Gert Mejlshedes, men de stammer fra en tandlæge, Gert var i gruppe med i det skræddersyede udviklingsprogram Vækst via Ledelse. Og ordene har sat sig fast: ”Det havde hun (tandlægen red.) jo fuldstændig ret i. Der skal flere værktøjer i kassen. Som leder skal jeg selvfølgelig have den lækreste værktøjskasse”.

 

Vokset op i en Ruko-kasse

Gennem Vækst via Ledelse fik Gert og hans bror Ole Mejlshede et startsæt til den værktøjskasse, de bruger som virksomhedsledere. Og Gert er ikke i tvivl om, at de er kommet ud på den anden side som bedre ledere.

 

Sammen står Gert og Ole for ledelsen af låsesmed-virksomheden Mejlshede Gruppen. Virksomheden blev stiftet i 1964 af deres far og bedstefar og beskæftiger i dag omkring 50 mand. Gert er med egne ord vokset op i en Ruko-kasse.

 

30 pct. mere tid til ledelse

Med så mange medarbejdere er der nok at se til for lederne. Gert har stadig en del driftsopgaver, men efter Vækst via Ledelse har han fået 30 pct. mere tid til ledelse.

 

”Vi skrev helt specifikt ned, hvor mange opgaver der kunne uddelegeres. Ting, som man opfatter som basale, bliver nu gennemført. Vi har personalemøder og MUS-samtaler, og det generelle informationsniveau over for personalet om, hvad vi foretager os, er blevet markant forbedret. Vi har fået langt mere tilfredse medarbejdere. Så jeg synes først og fremmest, at vi har fået en bedre arbejdsplads ud af det, og så skal væksten såmænd nok komme”, siger Gert.

 

Der er dog allerede sket en vækst i medarbejderstaben, som er vokset med et par ansatte.

 

MUS-samtaler og forskellige medarbejdere

MUS-samtalerne var en udfordring for Gert og hans bror. De havde ganske enkelt svært ved at nå at gennemføre MUS-samtaler med de mange medarbejdere. Nu har de fået lavet et korps af MUS-koordinatorer, som typisk holder MUS-samtaler med 5-6 medarbejdere hver.

 

Gert og Ole nøjes med at tage samtaler med MUS-koordinatorerne og ledende medarbejdere. Derudover er Gert blevet bedre til at se medarbejderne som individuelle personer frem for en homogen gruppe.

 

”Vi tog en personlighedstest, og den var en øjenåbner. Den har givet mig en større indsigt og tolerance. Før var vi ikke lige så bevidste om folks præferencer, og hvorfor de gjorde, som de gjorde.”

 

Værktøjerne bliver brugt

I SMVdanmark, som er partner i Vækst via Ledelse, roser konsulent Thomas Birger Hansen Mejlshede Gruppen for at arbejde så intenst med de ledelsesmæssige værktøjer:

”Det er en fantastisk rejse, som Mejlshede Gruppen har været på. Det er tydeligt, at de værktøjer, som de har fået, ikke bare samler støv i skrivebordsskuffen, men derimod bliver brugt aktivt. Det er afgørende at styrke ledelsen, hvis man vil skabe vækst, øge produktiviteten og løbende professionalisere virksomheden”, siger Thomas Birger Hansen.

 

Rejsen fortsætter

Og rejsen fortsætter for Mejlshede Gruppen. Gert og Ole har valgt at fortsætte samarbejdet med den konsulent fra konsulenthuset Moestrup, som de blev præsenteret for gennem Vækst via Ledelse. Derudover er Ole i gang med Diplomlederuddannelsen hos Djøf, mens Gert har tilmeldt sig en forelæsningsrække om positiv psykologi og ledelse på Folkeuniversitetet.

 

På spørgsmålet om, hvor virksomheden er om 5 år, falder svaret prompte:

”Vi er 5 mand mere, vi har en mere solid bundlinje fordi vores omsætning er steget 10-15 pct., vi arbejder for samme kundetyper, men vi har fået flere af dem, og vi har fortsat meget tilfredse medarbejdere”, slutter Gert.   

 

Fakta om projekt Vækst via Ledelse

  • Vækst via Ledelse styrker 600 virksomheders ledelseskompetencer.
  • Vækst via Ledelse gennemføres af de fem regionale væksthuse, SMVdanmark, Dansk Erhverv og Syddansk Universitet.
  • Vækst via Ledelse er støttet af Erhvervsstyrelsen og EU’s Socialfond
  • Vækst via Ledelse har et budget på 100 mio. kr.
  • Læs mere på www.vvl.dk

Kontakt

Chefkonsulent
Jesper Levy
levy@SMVdanmark.dk
tlf. +45 32 63 03 25
mobil +45 21 23 21 73
Download vCard Læs mere
Foreningskonsulent
Thomas Birger Hansen
hansen@SMVdanmark.dk
tlf. +45 32 63 03 55
mobil +45 24 41 51 40
Download vCard Læs mere