Væksten må ikke løbe fra virksomheden

Væksten må ikke løbe fra virksomheden

Vækst via Ledelse blev et tiltrængt pusterum for Arkikons tre ejere.
Et pusterum, der gjorde det muligt at komme op i helikopter-perspektivet og skabe grundlaget for en kontrolleret vækst.

  • Del:

Af Nina Katrine Lave, Erhvervspolitisk konsulent, SMVdanmark

 

At få afsat tid til ledelse kan være svært, når man er en arkitekt, en bygningskonstruktør og en ingeniør, der brænder for sit fag. Tegnestuen Arkikons tre ejere fik hjælp af en konsulent via udviklingsprogrammet Vækst via Ledelse.

 

”Vækst via Ledelse gav os et tiltrængt pusterum, hvor vi satte os ned og fik talt om, hvem vi er, og hvor vi vil hen. Det var en lejlighed til at komme op i helikopterperspektiv. Vi er meget involverede i de enkelte projekter, fordi vi har den faglige interesse. Dagligdagens fokus bliver hurtigt på drift frem for langsigtet planlægning”, siger tegnstuechef og bygningskonstruktør Jesper Quist Hauskov.

 

Sammen med arkitekten Thomas Enevold og ingeniøren Bo Brøgger Rasmussen ejer og leder han Arkikon.

 

Vi har fået formuleret vores værdier

Navnet Arkikon er seks år gammelt og opstod i kølvandet på et generationsskifte i det daværende Glindvad & Jeppesen. Virksomhedens placering i Grenaa kan næppe blive smukkere med udsigt til marker, Fornæs Fyr og Kattegat.

 

Tegnestuen rummer i dag 17 medarbejdere og har specialiseret sig i teknisk byggeri inden for forsyningsbranchen bl.a. decentral kraftvarme, fjernvarmeværker, transformatorstationer og affaldsforbrændinger mv. De tre ejere har brugt Vækst via Ledelse til at tegne Arkikons identitet:

 

”Vi har været igennem en proces, hvor vi blev enige om branding og kundegrundlag. Vi har fået lavet en markedsføringsstrategi og ændret logo og visuelt udtryk. Derudover har vi fået formuleret vores værdier og blevet skarpe på, hvilke opgaver vi gerne vil have. Vi vil gerne have en bestyrelse på sigt, men vi fandt ud af, at det var vigtigt at få virksomhedens grundlag og strategi på plads først. Vi vil gerne have vækst, men væksten skal være kontrolleret”, siger Jesper Quist Hauskov.

 

Væksten skal være kontrolleret

I SMVdanmark er der ros til Arkikons ejere for deres fokus på at udvikle virksomheden i det rette tempo.

 

”Det er vigtigt, at en virksomhed kan følge med i sin egen vækst og udvikling, så den ikke dør af for store opgaver med høj risiko og træk på likviditeten. Her er det vigtigt, at lederne styrker virksomhedens økonomiske grundlagt, løsriver sig fra driften, får overblik og bliver enige om virksomhedens grundlag, inden den rykker videre til næste udviklingstrin. Her har Vækst via Ledelse spillet en vigtig rolle for Arikikon”, siger Henning Høy Nygaard, udviklingschef i SMVdanmark, som er partner i Vækst via Ledelse.

 

Byggerådgiver for affaldsanlæg i Norge

Omsætningen i Arkikon er fordoblet siden 2010. Senest har virksomheden landet en kontrakt som bygherrerådgiver for Kvitebjørn Varme A/S, hvor Arkikon skal stå for byggerådgivningen til et anlæg for affaldsforbrænding i Tromsø i Norge. Jesper Quist Hauskov lægger ikke skjul på, at Arkikon sigter mod flere projekter uden for Danmarks grænser.

 

”Men vi har lært lektien fra Vækst via Ledelse, og internationale byggeprojekter er ikke noget, man bare kaster sig ud i. Hvis vi kan vækste uden for Danmark sammen med vores danske samarbejdspartner, så vil det være det bedste for os”, erkender Jesper Quist Hauskov.   

 

Fakta om Vækst via Ledelse

  • Vækst via Ledelse styrker 600 virksomheders ledelseskompetencer

  • Vækst via Ledelse gennemføres af de fem regionale væksthuse, SMVdanmark, Dansk Erhverv og Syddansk Universitet

  • Vækst via Ledelse er støttet af Erhvervsstyrelsen og EU’s Socialfond

  • Vækst via Ledelse har et budget på 100 mio. kr.

  • Læs mere på www.vvl.dk.

 

 

Udviklingschef
Henning Høy Nygaard
nygaard@SMVdanmark.dk
tlf. +45 32 63 03 13
mobil +45 21 60 06 96
Download vCard Læs mere
erhvervspolitisk konsulent
Nina Lave
lave@SMVdanmark.dk
tlf. +45 32 63 03 10
mobil +45 40 81 63 17
Download vCard Læs mere