Uddannelse
Idékatalog: Virksomheders samarbejde med folkeskolen

 

Idékatalog: Virksomheders samarbejde med folkeskolen

Vi skal have flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, derfor har SMVdanmark udarbejdet et idékatalog med erfaringer fra samarbejder mellem virksomheder og folkeskolen.

 

Hvordan får vi flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse?

 

Svaret på det spørgsmål er rigtig mange penge værd. Ifølge Danmarks Vækstråd kan vi komme til at mangle 85.000 faglærte i 2025. Derfor er det vigtigt, at flere unge vælger en fremtid som faglært.

 

For at få så mange ideer som muligt har SMVdanmark udarbejdet et idékatalog til, hvordan man som virksomhed kan samarbejde med folkeskolen.

 

”Målet med idekataloget er at inspirere flere virksomheder til at indgå nye samarbejder mellem virksomheder og folkeskolen, så endnu flere unge får øjnene op for at tage en erhvervsuddannelse,” forklarer chefkonsulent Dorte Kulle, der var SMVdanmarks uddannelsespolitiske medarbejder, da idékataloget blev udformet.

 

 

Inspirerende cases fra hele landet

Idékataloget er bygget op af to dele; fem temaer for skole-virksomhedssamarbejde og fem inspirerende cases fra hele landet. Derudover indeholder idékataloget nogle råd til, hvordan man som virksomhed kan opstarte et samarbejde med sin lokale folkeskole og en række praktiske råd dertil.

 

”Med idékataloget vil vi vise nogle af de spændende initiativer, der kan præge de unges uddannelsesvalg. Som virksomhedsejer kan man give de unge, deres lærere og forældre en ny viden om sit fag og inspirere til en fremtid som faglært. Og så kan det give ens virksomhed en synlighed lokalt, så man kan blive et attraktivt valg for de elever, der søger en læreplads,” forklarer Dorte Kulle.

 

 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål vedrørende idékataloget, så er du velkommen til at kontakte SMVdanmarks uddannelsespolitiske medarbejder, chefkonsulent Heike Hoffmann på hoffmann@SMVdanmark.dk.

 

Download idékataloget her

 

 

Sådan kan du starte et samarbejde

Har du lyst til at opstarte et samarbejde med din lokale folkeskole, kan du bruge følgende fremgangsmåde:

 

  • Undersøg om skolen er interesseret
  • Overvej ressourcer, og hvad du kan byde ind med
  • Afstem forventningerne med skolen
  • Læg et løst program (overvej, hvordan du kan inddrage dine medarbejdere, og sørg for, at programmet passer til elevernes alder og koncentrationsevne)
  • Få feedback fra skolen
  • Evaluér aktiviteterne.

 

 

Læs også

Idékatalog: Sådan styrkes samarbejdet med folkeskolen

SMV-prisen 2017 går til Horsens Kommune