Værktøjer til dig, der søger praktikplads
Til praktikpladssøgende

Værktøjer til dig, der søger praktikplads

Hvordan søger man en læreplads? Hvad forventer virksomheden af mig? Hvor skal jeg lede? Hvordan gør man?

  • Del:

Hvis du søger læreplads og har brug for svar på den slags spørgsmål, kan du finde inspiration til at komme videre på disse sider.

 

Det første skridt er at finde virksomhederne, og det er svært inden for mange brancher i øjeblikket. Mange lærepladser bliver besat, fordi man kender en, der kender en inden for branchen. Derfor er ens eget netværk et godt sted at begynde.

 

I folderen "Brug dit netværk til at finde praktikplads" finder du gode råd til, hvordan du bruger dit eget netværk til at bringe dig nærmere på en læreplads. Brug netværksfiguren til at finde ud af, hvordan dit eget netværk ser ud. Og brug netværkskortet til at holde styr på, hvem du har talt med hvornår, og hvad der er aftalt.

 

Download folderen  "Brug dit netværk til at finde praktikplads" (pdf)

Download netværksfiguren (pdf)

Download netværkskortet (pdf)

 

Når du skal aflevere en ansøgning til en virksomhed, eller når du skal til samtale eller i praktik, er der meget, du kan gøre selv for at gøre oplevelsen til en succes for både dig og virksomheden.

 

Nedenfor finder du tre små videoer, hvor virksomhederne selv giver gode råd til, hvordan man søger læreplads, hvad det vil sige at være i lære, hvilke opgaver du kan forvente – og hvordan du sikrer dig, at du gør et godt førstehåndsindtryk. 

 

Film: Få foden indenfor

Film: Vis, at du vil det

Film: Bag facaden – ikke alt er, som du tror 

 

Husk også at bruge kontaktpersonerne på jobcentret eller erhvervsskolen – det er deres opgave at hjælpe dig videre.

 

Held og lykke med praktikpladssøgningen.

 

Kontakt

Chefkonsulent
Heike Hoffmann