Alle nyheder

HIF Danmarks formand Jesper Møller, Håndværksrådets adm. dir Ane Buch samt legatmodtagerne Camilla, Lasse og Agnete.

Håndværksrådet uddelte 35 000 kroner i form af legater

HIF Danmark - 13. sep. 2017

I forbindelse med HIF Danmarks formandsmøde i Horsens i Weekenden uddelte formanden for HIF Danmark, Jesper Møller, tre legater til dygtige unge håndværkere.

  • Del:

Endvidere sagde Jesper Møller: ”I dag fejre vi tre dygtige unge mennesker, der skal være med til at inspirere andre unge til at vælge håndværkets vej og samtidig vise det gode håndværks værdi.” Møller fortalte at ”midlerne fra legatet skal anvendes til støtte for unge, dygtige håndværkere, navnlig som hjælp til videreuddannelse efter endt læretid, også eventuelt til etablering af egen virksomhed, både værksted og/eller butik.” Derefter fortalte Møller om begrundelsen for uddelingen til end enkelte kandidat.

 

Camilla Hald Tougaard (indstillet af Gladsaxe Håndværkerforening):

”Camilla Hald Tougaard har bestået optagelsesprøven til 3 måneders uddannelse i Professionel Stonesetting hos Alexandre School, Antwerpen v. Alexandre Sidorov. Camilla er indstillet til dette legat af sin læremester, fordi legatet kan give hende økonomisk støtte til hendes videreuddannelse i udlandet. Camilla – du beskrives som en meget dygtig håndværker. Du suger hurtigt læring og teknikker til dig ved at øve og udfordre dig selv med opgaver – indtil du mestrer teknikkerne. Du sætter en ære i at lære og bruge de gamle guldsmedeteknikker – samtidig med, at du kan lide at blive udfordret af fagets nye teknikker, processer og værktøj. Uddannelsen som du er optaget på, vil dygtiggøre dig i de gamle teknikker, men med anvendelse af de nyeste hjælpemidler og effektive teknikker. Du har meget flotte karakterer samt en flot anbefaling fra din skole.”

 

Lasse Schneider Jakobsen (indstillet af Aalborg Håndværkerforening):

”Lasse Schneider Jakobsen er 27 år gammel. Lasse – du har besluttet dig for at tage dit 6. semester ved Züblin Central Technik Stutgart og vil med legatet søge støtte til videreuddannelse. Lasse er udlært tømrer og nu bygningskonstruktør studerende på UCN i Aalborg. Du har en seriøs tilgang til dit studie, hvilket du har vist – bl.a. med dine høje karakterer. Et semester ved Züblin Central Technik Stutgart vil tilføre dig en stor viden inden for de digitale byggeprocesser. Endvidere vil opholdet give et indblik i meget store byggeprojekter, hvor nytten af de digitale planlægningsværktøjer virkelig kommer til syne. Det er et målrettet valg, der bygger på viden fra et 2 måneders ophold ved Holmesglen University i Melbourne og deltagelse i et Schweizisk IT-byggerelevant kursus. Du er en målrettet og arbejdsom person, der kan lide at samarbejde med kolleger, studiekammerater og kunder.”

 

Agnete Vibe Egholm Sørensen (indstillet af Gråsten Håndværkerforening):

”Gråsten Håndværkerforening har indstillet Agnete Vibe Egholm Sørensen til Thora & Harald Olesens Legat. Legatet skal bruges som økonomisk støtte til Agnetes igangværende uddannelse som violinbygger på Liuteria Parmense i Noceto/Parma i Italien. Uddannelsen er femårig og meget anerkendt – med et treårigt grundforløb og en toårig overbygning. En uddannelse som violinbygger kan man ikke tage i Danmark. Agnete – du brænder for violinen, som har været dit instrument, siden du var ganske lille. I forbindelse med din erhvervspraktik i 9. klasse, brugte du en uge hos violinbygger Antonio Menzel i Flensborg. Her fik du yderligere interesse for konstruktion og vedligeholdelse af strengeinstrumenter. Din skolepraktik blev fulgt op af en praktikperiode i efteråret 2013 – også hos Antonio Menzel. Efterfølgende besluttede du dig for at rette henvendelse til Liuteria Parmense med henblik på at blive optaget på den skole – som du blev. Du har en stor passion for det gode håndværk og du har valgt uddannelse med hjertet, som det hedder i indstillingen fra foreningen. Du skal belønnes, for at turde vælge en så speciel uddannelse, og samtidig rejse til en anerkendt skole i udlandet for at tage din håndværksuddannelse – uden løn eller statslig støtte. Dit eksamensbevis fra gymnasiet kunne have givet dig adgang til mange andre uddannelser fx på universitet – men du valgte håndværket.”

 

Formand Jesper Møller afsluttede legatoverrækkelsen, og sagde: ”Jeg syntes at dagens legatmodtagere internationale udsyn understreger dette. Antwerpen i Belgien, Stutgart i Tyskland, Melbourne i Australien, Parma i Italien og Flensburg i Tyskland. Det er nogle af de steder, hvor Agnete, Camilla og Lasse dygtiggør sig. Jeg tror, at den internationale vinkel også kan være med til at motivere og tiltrække unge til vores fag i fremtiden – for ”at rejse er at leve” – det sagde HC Andersen og gælder også for os håndværkere”.

 

Historien bag legatet

Legatstifteren Harald Olesen var uddannet møbelsnedker. Han drev en møbelforretning på Amager, som blev en god succes. Harald blev gift med Thora i 50’erne. Men parret, der ønskede børn, forblev barnløse. Den forretningsmæssige succes gav Thora og Harald mulighed for at oprette et legat for deres formue. De begge ønskede at gavne unge mennesker. Især unge, der har valgt at dygtiggøre sig inden for håndværk og som kan inspirere andre og samtidig varetage det gode håndværks interesser – på lang sigt.


Nyhedsarkiv

Hvis du leder efter en bestemt nyhed, kan du i arkivet over nyheder bladre gennem en længere nyhedsoversigt.

  1. Nyhedsarkivet
Alle nyheder

Nyheder

For SMV'er - 23. nov. 2017

Bliv klar til de nye persondataregler

For SMV'er - 23. nov. 2017
Har du styr på de nye persondataregler? Hvis ikke du har, så brug tre timer på et SMV-rettet kursus ...

Læs mere
Politik - 21. nov. 2017

Debat: Sorte håndværkere tager ikke lærlinge

Politik - 21. nov. 2017
Hvis Håndværkerfradraget forsvinder, vil unge få sværere ved at finde en læreplads. Det skriver SMVd ...

Læs mere
Politik - 20. nov. 2017

Debatindlæg: Gør store udbud mindre

Politik - 20. nov. 2017
Store udbud koster lokale job, lærepladser og aktivitet generelt. I Børsen i dag peger SMVdanmarks v ...

Læs mere
Internationalisering - 19. nov. 2017

Vil du eksportere toldfrit til Canada?

Internationalisering - 19. nov. 2017
Så bør du læse dette... ...

Læs mere

For SMV'er

For SMV'er - 23. nov. 2017

Bliv klar til de nye persondataregler

For SMV'er - 23. nov. 2017
Har du styr på de nye persondataregler? Hvis ikke du har, så brug tre timer på et SMV-rettet kursus ...

Læs mere
For SMV'er - 15. nov. 2017

Ny aftale: Godt nyt for virksomheder, der efteruddanner

For SMV'er - 15. nov. 2017
Trepartsaftalen om voksen- og efteruddannelse indeholder flere gode nyheder til SMV'er, der vil sikr ...

Læs mere
For SMV'er - 14. nov. 2017

Se video: Hvem er SMVdanmark?

For SMV'er - 14. nov. 2017
Se denne video og hør blandt andet SMVdanmarks formand, Niels Techen, fortælle, hvad SMVdanmark kæmp ...

Læs mere
For SMV'er - 10. nov. 2017

Sådan passer du på dit NemID

For SMV'er - 10. nov. 2017
Her er 5 gode råd til, hvordan du bedst sikrer, at dit NemID ikke kommer i de forkerte hænder. ...

Læs mere

Pressemeddelelser

Pressemeddelelser - 13. nov. 2017

Gode og SMV-rettede forslag i ny erhvervspakke

Pressemeddelelser - 13. nov. 2017
Mere vækst i de små og mellemstore virksomheder, mindre bureaukrati og i det hele taget bedre rammer ...

Læs mere
Pressemeddelelser - 10. nov. 2017

God aftale sikrer flere faglærte

Pressemeddelelser - 10. nov. 2017
Partierne bag beskæftigelsesreformen har netop aftalt at bruge små 100 mio.kr til at hjælpe virksomh ...

Læs mere
Pressemeddelelser - 8. nov. 2017

Danskerne ønsker BoligJobordning med Håndværkerfradrag

Pressemeddelelser - 8. nov. 2017
Regeringen går stik imod flertallet af danskerne, og dermed vælgerne, når den i sit finanslovsforsla ...

Læs mere
Pressemeddelelser - 7. nov. 2017

Højtuddannede udvikler små og mellemstore virksomheder

Pressemeddelelser - 7. nov. 2017
Flere og flere højtuddannede finder vej ud i landets små og mellemstore virksomheder. Det viser en n ...

Læs mere