Lærlinge i SMV'er
Lærlinge i SMV'er

SMV'erne har mange lærlinge, men snydes for bonus

SMV'erne tager langt flere lærlinge, end de skal ifølge det nye praktikpladsafhængige AUB (Arbejdsgiverbetalte Uddannelsesbidrag). Desværre får de pligtopfyldende SMV'ere, der altid har haft mange lærlinge, ikke del i bonusordningen.

  • Del:

SMVdanmark har udarbejdet undersøgelsen i forbindelse med SMVdanmarks konjunkturundersøgelse i 4. kvartal 2017.

 

714 virksomheder har deltaget i undersøgelsen. Undersøgelsen viser blandt andet, at den gennemsnitlige lærling per faglært ratio i disse SMV’er er meget højere, end hvad der forventes af den nye praktikplads-AUB ordning.

 

Hovedpointer fra skoletilfredshedsundersøgelsen

  • SMV’erne har i gennemsnit 19 procent lærlinge per faglært

  • 37 procent af respondenterne har ikke lærlinge og rammes af praktikplads-AUB. 84 procent heraf har under 10 ansatte, og merbetalingen bliver lav.

  • På tværs af brancher og antal ansatte er den gennemsnitlige lærling per faglært ratio meget højere end den praktikplads-AUB ordningen kræver.

  • SMV’erne, der i forvejen har et højt antal lærlinge, snydes for den nye ’merbeskæftigelses’ praktikbonus, hvis de ikke tager endnu flere lærlinge.

  • Den nye praktikplads-AUB ordning rammer ikke de virksomheder, der i forvejen har lærlinge, da alle de adspurgte opfylder de nye krav om elevantal.

 

Download hele undersøgelsen her

 

Læs mere om AUB og se SMVdanmarks AUB-beregner.

 

Kontakt

Chefkonsulent
Dorte Kulle