Det sker i SMVdanmarks telt
Program

Program - Folkemødet 2017

Her finder du programmet for SMVdanmarks telt på Folkemødet 2017. 

  • Del:

Opdateret den 15. juni 2017 (programmet opdateres løbende) ...

 

Torsdag den 15. juni

13.45-14.30: Mindre bøvl og fair vilkår for SMV’er.

Arrangør: VIRKSOMME Kvinder

Type af arrangement: Mingle/workshop

 

Deltagere: Anette Laursen, landsformand, VIRKSOMME Kvinder. Doris Mogensen, kursusleder og medlem af landsledelsen, VIRKSOMME Kvinder. Lene Nielsen, lokalformand, VIRKSOMME Kvinder.  Lise Wosniak, medlem, VIRKSOMME Kvinder.

 

VIRKSOMME Kvinders arbejder for mindre bøvl og fair vilkår for SMV’er, men vi arbejder også for at sikre kvinder i SMV’er et godt tværfagligt netværk i hele landet.

Netværket tjener til inspiration i hverdagen via viden, erfaringsudveksling og uddannelse samt medvirke til at sikre fair vilkår via indflydelse og dialog.

 

Hvis du ikke allerede kender os og vore mærkesager, så kom og mød os i SMVdanmarks telt.

Vi fortæller gerne om vores arbejde og tager gerne en snak om de udfordringer, der gør hverdagen besværlig for SMV´er.

 

 

16.45 - 17.30: Stærkere SMV'er - er digitalisering vejen frem? 

Arrangør: SMVdanmark
Type af arrangement: Debat

 

Paneldeltagere: Jan Overgaard, centerleder, IBIZ-Center. Per Diget, formand, IDA’s erhvervs- og vækstudvalg. Henrik Lilja, politisk konsulent, SMVdanmark. Peter Lund Olsen, direktør, Knudsker El. Rønne Håndværker- og Industriforening.
Ordstyrer: Morten Jastrup, Journalist, Moderator.dk.

 

Små og mellemstore virksomheder kan digitalisere sig til udvikling, nye kunder, ydelser, produkter og smartere arbejdsgange. Men hvordan bliver SMV’er klædt på digitalt? Hvor skal de gå hen og få opgraderet deres digitale færdigheder? Og hvem udbyder relevante og lavpraktiske forløb målrettet SMV’erne?  

 

SMVdanmark tager de kritiske og undersøgende briller på, når de sammen med IBIZ-Center og IDA ser på de muligheder, SMV’erne har for at øge deres viden om digitalisering. Og ser på hvorfor det er vigtigt, at SMV’er bliver mødt af et udbud af rådgivere, vejledere og løsninger, der matcher deres behov og vilkår.

 

Hvordan bliver SMV’ere klædt på digitalt? Og hvor skal de gå hen for at blive det?

 

 

Fredag den 16. juni

9.00 - 9.45: Forbrugerworkshop om den gode håndværkeroplevelse

Arrangør: Dansk Håndværk  
Type arrangement: Mingle/workshop

 

Deltagere: Morten Frihagen, adm direktør, Dansk Håndværk. Niels Techen, formand, Dansk Håndværk. Helge Thers, medlemskonsulent, Dansk Håndværk. Kirstens Abitz, bestyrelsesmedlem, Dansk Håndværk.

 

Mange håndværkere ærgrer sig over det omdømme, som håndværksbranchen har fået, og de vil derfor gerne ændre det. Men hvorfor forholder det sig sådan? Og hvad skal der til for at ændre det image? Hvordan opnås den gode håndværkeroplevelse, som løfter branchens image? Dansk Håndværk inviterer til forbrugerworkshop om den gode håndværkeroplevelse.

 

Kom og giv dit bud på, hvordan vi sikrer, at flere forbrugere får en bedre håndværkeroplevelse.

 

 

11.00 - 12.00: Fremtidens skolegård

Arrangør: Danske Anlægsgartnere
Type arrangement: Debat

 

Paneldeltagere: Joy Mogensen, borgmester (A), Roskilde Kommune. Chili Preisler-Andersen, næstformand, Danske Skoleelever. Kim Tang, landskabsarkitekt, Danske Landskabsarkitekter. Niels Lykke Lynnerup, bestyrelsesmedlem, Danmarks Lærerforening.

Ordstyrer: Michael Petersen, direktør, Danske Anlægsgartnere.

 

Skal den nye folkeskolereforms krav om minimum 45 min. bevægelse hver dag kunne lade sig gøre, vil det kræve at skolernes udearealer nytænkes, så de bliver en naturlig del af skolernes læringsmiljø. Skolens udearealer bør være med mere plads til fysiske aktiviteter og frisk luft og være oplagte for nye former for læring i kombination med bevægelse. Danske Anlægsgartnere, Danske Landskabsarkitekter og Danmarks Lærerforening vil give deres bud på, hvordan vi sikrer at trivsel, bevægelse og aktivt udendørsliv bliver en naturlig del af vores børns opvækst i et skolesystem præget af høje elevkvoter, stort forbrug af elektroniske medier og lange skoledage.

 

Vær med, når skolernes udearealer nytænkes, så de bliver en naturlig del af et godt læringsmiljø

 

 

14.00 - 14.45: Sådan bygger vi en bedre fremtid

Arrangør: Danske Malermestre
Type arrangement: Debat

 

Paneldeltagere: Torsten Schack Pedersen, MF(V), Folketinget. Malte Larsen, MF(S) Stedfortræder for Maja Panduro, Folketinget. Per Diget, formand for IDA’s erhvervs- og vækstudvalg, IDA. Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen, Arkitektforeningen. Per Vangekjær, Formand malermester, Danske Malermestre.

Ordstyrer: Jens Flinker Nørgaard, direktør, Perfekta PR.

 

Mens den danske byggesektors rådgivere klarer sig flot, også efter international målestok, bliver de udførende aktører, håndværkerne, kritiseret for ikke at være innovative, for at være ineffektive og for manglende kvalitet. Alligevel afleverer byggesektoren hver dag projekter, der både skaber samfundsmæssig værdi og bliver til glæde og gavn for brugerne. Kom og hør debattørernes bud på, hvordan vi gør de vellykkede projekter med innovative løsninger, effektivitet og høj kvalitet til reglen i stedet for undtagelsen.

 

Hvordan skaber vi en byggebranche, der peger fremad i stedet for at hænge i de gamle løsninger?

 

 

15.15 - 16.00: Se, hvordan man redder en bil fra skrotdøden

Arrangør: Dansk Bilbrancheråd
Type arrangement: Sjovt/kreativt/kulturelt

 

Deltagere: Erik S Rasmussen, direktør, Dansk Bilbrancheråd. Klaus Krabbe, kommunikationschef, Dansk Bilbrancheråd. Henrik Pedersen, landsformand, Dansk Bilbrancheråd.

 

Dansk Bilbrancheråd viser , hvordan man redder en lettere trafikskadet bil fra den visse skrotdød. Kom og kig og deltag i en quiz, hvor præmien er et professionelt værktøjsskab. Stop bilspild og bevar danske arbejdspladser er Dansk Bilbrancheråds motto!

 

Dansk Bilbrancheråd viser, hvordan man redder en bil fra den visse skrotdød. Se politikere dyste.

 

 

17.00 - 19.00: Åbent SMV-forum - mød de små og mellemstore virksomheder

Arrangør: SMVdanmark
Type arrangement: Mingle/workshop

 

Deltagere: SMVdanmark. Danske Malermestre. Danske Anlægsgartnere. Dansk Håndværk. Dansk Bilbrancheråd. Virksomme Kvinder. dofk - Danmarks Organisation for Selvstændige Frisører og Kosmetikere.

 

Mød Danmarks største fællesskab for små og mellemstore virksomheder, når SMVdanmark og vores medlemsorganisationer inviterer til åbent hus. Kom forbi og få en snak om SMV'ernes vilkår, udfordringer, løsninger, hverdag og betydning for Danmark. Mød repræsentanter - direktører, formænd, politiske medarbejdere, fagspecialister og andre - fra SMVdanmark og vores medlemsorganisationer, der i alt repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder fordelt på over 80 medlemsorganisationer.

 

Mød formænd og direktører fra organisationer i SMVdanmark til en snak om SMV'ers vilkår og behov

 

 

Lørdag den 17. juni

11.00 - 12.00: Dansk eksports sande ansigt

Arrangører: SMVdanmark
Type arrangement: Debat

 

Paneldeltagere: Torsten Schack Pedersen, MF(V), Folketinget. Kent Nielsen, PhD og direktør, e-Statistik. Ulrik Dahl, direktør, Eksportforeningen. Ingvard Munch-Kure, direktør, Trio Nexø.
Daniel Barslund, direktør og ejer, Svaneke Bryghus.

Ordstyrer: Jens Kvorning, Internationaliseringschef, SMVdanmark.

 

Vores største virksomheder er sjældent på toppen i mere end 20-30 år, så der skal hele tiden nye til, hvis vores velfærdssamfund skal overleve. Fremtidens eksportlokomotiver er at finde blandt de små og mellemstore danske virksomheder. Derfor er det afgørende, at vi hele tiden finder dem, der har et stort eksportpotentiale og sørger for, at de bliver klædt bedst muligt på til opgaven med at eksportere. SMVdanmark, e-Statistik og Eksportforeningen inviterer til et debatmøde på grundlag af den nyeste viden om, hvordan de små og mellemstore virksomheders eksport har langt større betydning for dansk eksport end hidtil antaget, og hvordan det bør give anledning til en nyorientering af dansk eksportfremme.

Hvordan sikrer vi, at SMV'erne udvikler sig til fremtidens eksportlokomotiver?

 

 

14.00 - 15.00: Fokus på erhvervsuddannelserne, primært frisøruddannelsen

Arrangør: dofk, Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere
Type af arrangement: Mingle/workshop

 

Deltagere: Connie Mikkelsen, formand, dofk. Jesper Tollak, konsulent, dofk. Pia Hansen, sektionsformand, dofk. Bettina Nielsen, frisørmester, AcaPella. Cecilie Hviid, frisørelev, AcaPella. Sofie Schou, frisørelev, AcaPella.

 

Danmarks organisation for selvstændige frisører & kosmetikere, vil sætte fokus på de danske erhvervsuddannelser, primært frisøruddannelsen, og vigtigheden ved at støtte op om de organiserede virksomheder, der tager socialt ansvar ved at uddanne elever.

 

Se frisørelever arbejde på standen i forbindelse med vores event.

 

 

Søndag den 18. juni

10.00 - 13.30: Er du lige så klog som en håndværker? 

Arrangør: SMVdanmark
Type af arrangement: Sjovt/kreativt/kulturelt

 

Deltagere: Dig!

 

Kig forbi SMVdanmarks telt og se, om du har det, der skal til for at blive håndværksmester. Du har kan også deltage i konkurrencen om at vinde 5 håndværkertimer (samlet værdi: max 3000 kr.). Bliv klogere på de små og mellemstore virksomheders vilkår og på tilværelsen som faglært håndværker. Der vil også blive udlovet 10 lodder til Varelotteriet.

 

Bliver du 'lærling', 'svend' eller 'mester' håndværker-quizzen?

 

 

Her finder du vores telt

SMVdanmarks telt er i år flyttet fra plads G9 (ydermolen på Allinge havn) til plads B10 ved Nordlandspladsen.

 

Download et stort kort i PDF her 

 

 

 

Mød os i eksterne events

Selvom vi har vores eget telt, så deltager vi også meget gerne i andres debatter på Folkemødet.

Her kan du se, hvor du også kan møde os på Folkemødet:

 

En bæredygtig finanssektor?

Den finansielle sektor er under enorm forandring. Billedet af Korsbæk Bank er for længst en saga blot, og finans og it er for alvor smeltet sammen i hypermoderne og digitale virksomheder meget langt fra checkhæfter, mønttæller og bankdirektøren som bykonge.

 

Kom og mød centrale spillere i og omkring finanssektoren diskutere, hvordan digitaliseringen påvirker sektoren som samfundsinstitution, og hvad teknologien egentlig betyder for bankens rolle i samfundet. Hvordan kommer samfundsansvar og bæredygtighed til udtryk i den digitale tidsalder? Og hvad kan du forvente og kræve som kunde og borger?

 

En bæredygtig finanssektor?

Finansforbundet

Fredag den 16. juni, 10.00-11.30

G24 Finansteltet - Allinge Havn, inder- og ydermole

 

 

Hvordan får vi SMV'ere til at vokse i hele landet?

I dag skabes over 60 procent af BNP uden for hovedstadsområdet. Vi har altså brug for virksomheder i hele landet, og der er stort politisk fokus på at skabe vækst - også uden for de store byer. De nye virksomheder bliver dog primært startet op i de store byer. I 2016 var der 1.246 ”scale-ups” i DK, som er mindre virksomheder med potentiale for at skabe vækst.

 

Hvad skal der til for, at virksomhederne vokser, skaber lokal vækst og klarer sig i fremtidens konkurrence? Er det den digitale udvikling? Er det samarbejdet med den lokale kommune? Er det ledelsens vilje og mod? Er det adgangen til arbejdskraft? Eller er det adgangen til kapital, der skal til? Vi tager debatten, og publikum bestemmer. Kom og giv dit besyv med, når vi sammensætter ”folkelagkagen” for vækst.

 

Hvordan får vi SMV'ere til at vokse i hele landet?

Vækstfonden

Fredag den 16. juni 11:30-12:30

A33 Folkelagkagen - Danchells Anlæg

 

 

Er SMV'er de nye rockstjerner?

De seneste år har iværksætteri fået rockstjernestatus. Men vores små og mellemstore virksomheder udgør rygraden i dansk økonomi og har det største skaleringspotentiale, så hvorfor er SMV’erne ikke rockstjerner? Der findes ikke ret meget dokumenteret viden om, hvordan vi skaber udvikling, vækst og arbejdspladser blandt SMV’erne. Nogle bukker under, andre stagnerer - og så er der nogle, der lykkes med at vækste. Men hvad skal der til for, at virksomhederne kan komme ud over rampen og vækste, og hvor går det oftest galt?

 

Væksthus Hovedstadsregionen har i samarbejde med en række politikere og repræsentanter fra erhvervslivet sat sig for at undersøge, hvad virksomhedsejere selv kan gøre for at skabe yderligere vækst.

Kom og deltag i debatten!

 

Er SMV'er de nye rockstjerner?

Væksthus Hovedstaden, Lead Agency

Lørdag den 17. juni, 14.00-15.00

L17 Lead i Nørregade - Kirkepladsen

 

 

Udover ovenstående eksterne events, der er åbne for publikum, deltager SMVdanmarks konsulenter også i andre eksterne events, der kræver invitation.

 

 

 

 

Skal vi samarbejde?

 

BRUG SMVdanmark I DINE EVENTS!

Kontakt SMVdanmark, hvis du ønsker SMV'ernes synsvinkler og ideer med i en debat eller andre typer arrangementer.

 

Send mail til SMVdanmarks folkemødeansvarlige. 

Kontakt