Har du 200 kr. eller mere, så vær med til at få virusmasker til Danmark

Karsten Themsen kan levere WHO-godkendte virusmasker til Danmark, men mangler 400.000 kr. til indkøb og fragt. Banken har sagt 'nej' til lånet, så han har brug for din hjælp. Har du 200 kr. så kan du være med til at låne ham pengene på SMVerhvervslån. Se, hvordan du gør her!

Har du penge til overs, som du kan undvære, så kan du næsten ikke bruge pengene bedre end at støtte Karsten Busschou Themsens projekt med et lån til at få WHO-godkendte virusmasker til Danmark. Banken har afvist hans låneansøgning pga. coronakrisen, men det er jo netop den, han forsøger at mindske ved at levere virusmasker til sundhedsvæsenet.

Står vi alle sammen, så bliver de små beløb vi hver kan støtte med hurtigt til de 400.000 kr.

Se, hvordan du kan støtte projektet på SMVerhvervslån her

Forestil dig, at du gennem 17 år har samarbejdet med udenlandske leverandører af blandt andet WHO-godkendte virusmasker. Samtidig har du også nogle offentlige kunder, der er interesseret i at købe varerne, men du mangler lige 400.000 kr. til at sætte handlen i gang - og så spænder banken ben.

Det lyder fuldstændigt vanvittigt, men var desværre sandt for Karsten Busschou Themsen, da han forsøgte at få et lån til sin virksomhed for to uger siden. 

“Banken sagde ‘Det kan du godt glemme. Hvis noget går galt, så hænger vi på hele risikoen.’ Jeg tænkte, at det var fair nok, at banken ser på risikoen, når de låner penge ud, men det overrasker mig alligevel, at de afviste låneansøgningen. Der er jo kæmpe efterspørgsel efter de varer, jeg kan levere, og jeg har allerede forespørgsler fra en række offentlige kunder,” forklarer Karsten Busschou Themsen og fortsætter:

“Nu er jeg jo heller ikke et stort aktieselskab med flere millioner i baglommen, det har jo nok også haft noget at sige i forhold til banken.”

Karsten Busschou Themsen har kontakt til leverandører af WHO-godkendte virusmasker, men fik afslag på at låne 400.000kr i banken, så nu søger han pengene på SMVerhvervslån.
Karsten Busschou Themsen har kontakt til leverandører af WHO-godkendte virusmasker, men fik afslag på at låne 400.000kr i banken, så nu søger han pengene på SMVerhvervslån. Foto: Lisbeth Hjort.

Vil gerne gøre en forskel

Karsten Busschou Themsen har de sidste fire år drevet virksomheden KBT IVS på hobbyplan. Virksomheden står bag hjemmesiden Forbindingskassen.dk.
I juleferien var han med familien på ferie i Japan, mens udbredelsen af corona så småt begyndte i Kina. Han kan huske, at han tænkte, “Hvad nu hvis corona kommer til Danmark”, men når han drøftede sin bekymring med sine venner i Danmark, syntes de fleste, at han var godt tosset.

Da Karsten Busschou Themsen i forvejen kendte en række leverandører og producenter af virusmasker i Asien og Østeuropa, begyndte han så småt at gøre sig tanker om, hvordan han skulle få varerne til Danmark.

“Det vigtigste for mig er egentlig ikke at tjene penge, for så havde jeg valgt at sælge til nogle helt andre kunder og til en langt højere pris. Det vigtigste for mig er at gøre en forskel. Min ambition er at være med til at begrænse smitten i Danmark og at få en halv million virusmasker ud til sundhedspersonale samt personale i detailbutikker samt andre medarbejdere med direkte kundekontakt,” siger Karsten Busschou Themsen.

Selvom en maske ikke er en garanti for at undgå coronasmitte, så kan den være med til at hindre smittespredning.
Selvom en maske ikke er en garanti for at undgå coronasmitte, så kan den være med til at hindre smittespredning. Foto: Lisbeth Hjort.

Om SMVerhvervslån

SMVerhvervslån er en onlinebaseret crowdlending platform, hvor virksomheder kan låne/investere i andre virksomheder.

Læs mere på SMVerhvervslån.dk

Blev godkendt på tre en halv time i SMVerhvervslån

Efter den lidt nedslående afvisning i banken, blev Karsten Busschou Themsen gjort opmærksom på muligheden for at søge lån til sin virksomhed på SMVerhvervslån af nogle af hans forretningsforbindelser.

“Det var helt fantastisk at blive taget seriøst på den måde, som jeg blev i SMVerhvervslån - og at de kan handle så hurtigt, som de kan. Det faktum at der gik tre en halv time, fra jeg havde ringet og fortalt om min forretningsidé, til jeg var godkendt til lånet, det siger lidt om, hvor hurtigt de kan rykke,” siger Karsten Busschou Themsen.

Han er nu i gang med at få investorerne til at sætte penge i hans lån på SMVerhvervslån.

“En virusmaske er jo ingen garanti for, at man ikke bliver smittet med corona, men det er et godt skridt på vejen. Har man en maske på, så bliver man desuden meget mere opmærksom på, om man rører sig selv i ansigtet”, forklarer Karsten Busschou Themsen.

Fra Karsten Busschou Themsen havde fortalt om sin forretningsidé til SMVerhvervslån, til han blev godkendt, gik der kun tre en halv time.
Fra Karsten Busschou Themsen havde fortalt om sin forretningsidé til SMVerhvervslån, til han blev godkendt, gik der kun tre en halv time. Foto: Lisbeth Hjort.

Meld dig ind gratis i 6 måneder

Indmeld dit firma i dag - det tager kun et øjeblik - og få alle fordelene fra i morgen! Gratis de næste 6 måneder - og ingen krav om forlængelse...
Start indmelding her

Hvad er SMVerhvervslån?

SMVerhvervslån er en crowdlending platform, hvor små og mellemstore virksomheder, SMV’er, kan låne penge af hinanden - helt uden om banken. 

Du kan se mere på www.SMVerhvervslån.dk

Er du hurtig, så kan du stadig nå at investere i Karsten Busschou Themsens lån.