Hvor kan jeg finde mere hjælp?

Det kan virke helt uoverskueligt at se ind i fremtiden lige nu. Mange virksomheder står lige nu i en kaotisk situation og har brug for uvildig vejledning. Her kan du se, hvor du også kan finde hjælp.

Har din virksomhed brug for vejledning, er der gratis hjælp at hente i erhvervshusene.

Mens coronavirussen blæser ind over landet, er mange virksomheder allerede presset i knæ. Kunderne annullerer opgaver og ordrer i stor stil, medarbejderne sendes i karantæne og der er pres fra debitorer og kreditorer.

SMVdanmark arbejder aktivt for at få det offentlige erhvervsfremmesystem gearet til netop små og mellemstore virksomhedernes behov, og der er allerede nu en del hjælp at hente.

3 tips til hjælp til din virksomhed lige nu

 

Virksomhedsguiden.dk eller 72 20 00 34

Virksomhedsguiden er Erhvervsstyrelsens informationscenter. Her opdateres løbende med hjælpepakker, nye love og særregler. Du kan også finde vejledninger til online salg mv.

Læs mere på Virksomhedsguiden.dk 

 

Erhvervshusene

Som virksomhed kan du altid ringe til en konsulent i erhvervshusene, der konkret kan vejlede dig i forhold til dine udfordringer. Erhvervshusene er fordelt rundt om i landet, og man kan ringe og få vejledning.

Kontaktinfo:

- Erhvervshus Hovedstaden (og Bornholm): 30 10 80 80  eller mail info@ehhs.dk

- Erhvervshus Sjælland: 55 35 30 35 eller mail info@ehsj.dk

- Erhvervshus Sydjylland: 41 88 66 00 eller mail info@ehsyd.dk 

- Erhvervshus Nordjylland: 70 21 08 08 eller mail info@ehnj.dk

- Erhvervshus Fyn: 70 23 55 15 eller mail info@ehfyn.dk

- Erhvervshus Midtjylland: 70 22 00 76 eller mail info@erhvervshusmidtjylland.dk

 

EarlyWarning.dk eller 70 23 10 10

Early Warning er et gratis offentligt tilbud til virksomheder i økonomisk krise.

Early Warning tilbyder gennem erhvervshusene uvildig og fortrolig hjælp og sparring om, hvordan virksomhederne kommer bedst igennem krisen. Her er et korps af 80 frivillige erhvervsfolk, der kan hjælpe uden beregning, samt en kreds af insolvensadvokater, som alle er villige til at gøre en ekstra indsats for din virksomhed.

Man kan ringe direkte til en erfaren konsulent, som hjælper med at skabe overblik over de udfordringer, virksomheden har og få tilbudt rådgivning eller andre løsninger.

Læs mere på EarlyWarning.dk

 

SMVdanmark arbejder for hjælp til SMV'erne

SMVdanmark opfordrer Erhvervsministeriet og Erhvervsstyrelsen til at indføre hastetiltag for at hjælpe virksomheder ud af coronakrisen.

SMVdanmark har følgende bud på helt nødvendige tiltag:

SMVdanmark har følgende bud på helt nødvendige tiltag:

Virksomhedsguiden.dk

Virksomhedsguiden.dk skal hjælpe virksomheder i nød med at redde deres virksomhed.

Det skal gøres ved at henvise direkte til en konsulent i erhvervshuset, der er opdateret på seneste tiltag og lovgivning.

Denne indsats bør markedsføres af Erhvervsministeren på nationale medier.

Derudover skal det være tydeligt annonceres Virksomhedsguiden.dk, hvilke aktiviteter stadig kører på trods af karantæne.

Erhvervshusene

Redningsindsats i erhvervshusene skal prioriteres.

Erhvervshusene skal vejlede om de aktuelle krisetiltag, og der skal være tiltag, der lige som Early Warning hjælper virksomheder igennem krisen.

Vi foreslår, at al aktivitet i Erhvervshusene, der ikke er bundet i projekter, skal allokeres til at hjælpe virksomheder gennem den nuværende udfordring.

Hastepuljer til Erhvervsfremme

Hastepuljer til erhvervshusene og SMV:Digital.

Erhvervshusene skal være de første til at hjælpe virksomhederne gennem hele krisen.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse bør oprette hastepuljer, der kan allokeres til at hjælpe virksomheder både akut gennem krisen, men også videre på den anden side af coronasituationen.

Erhvervshusene skal være bemandet til at hjælpe virksomheder med, hvad man kan gøre i en krisesituation. Det kan fx være en omlægning af virksomheden, grønne forretningsmodeller, nye kundetyper, e-læring og salg på digitale platforme mv.

SMV:Digital bør få ekstrabevillinger til netop digitale projekter i en tid med karantæner.
 

Kompetenceudvikling

Oplysende indsats for at gøre opmærksom på, at man kan opkvalificere virksomheden, mens der er stille i ordrebogen.

Der bør være et landsdækkende samarbejde for at sikre kompetenceudvikling af ledere og medarbejdere i denne situation og en fælles national platform, hvor virksomheder kan se, hvilke IT-læringsforløb er tilgængelige. 

Efteruddannelsespuljer bør frigives nu, da også mange vil blive ledige, som følge af coronakrisen, og de skal måske opkvalificeres eller omkvalificeres. Man kan fx opkvalificere ledige højtuddannede til at være klar, til at hjælpe virksomheder ud af krisen med de rette værktøjer.

IT-sikkerhed og hjemmearbejdspladser

IT-sikkerhed og IT-løsninger på hjemmearbejdspladser.

Der er brug for uvildig oplysning om måder, man kan arbejde hjemmefra ved hjælp af IT-løsninger. Her med særligt fokus også på gode råd til IT-sikkerhed, når man arbejder hjemmefra.

Central indsamling af data

Central indsamling af data til brug for fremadrettede indsatser – med nogle overvågningsværktøjer der viser, hvilke dele af erhvervslivet bliver hårdest ramt, så der kan udvikles hjælpepakker til dem, der har brug for det.

For yderligere information kontakt chefkonsulent Dorte Kulle på kulle@SMVdanmark.dk eller 22 17 47 17

Meld dig ind gratis i 6 måneder

Indmeld dit firma i dag - det tager kun et øjeblik - og få alle fordelene fra i morgen! Gratis de næste 6 måneder - og ingen krav om forlængelse...
Start indmelding her