Slutafregning for kompensation: Fristen nærmer sig

D. 30. september er der frist for at indberette dokumentation for faktiske udgifter, omsætning og hjemsendte ansatte, hvis man har modtaget kompensation i forbindelse med corona. Det er vigtigt at overholde fristen, for afregner man for sent, kan hele kompensationsbeløbet kræves tilbagebetalt!

Nu hvor alle restriktioner er udfaset, er de fleste virksomheder og freelancere heldigvis i fuld sving med at drive deres virksomhed. Samtidig er der endnu en opgave, som skal løses, hvis de fik kompensation udbetalt i foråret og sommeren 2020.  

Knap halvdelen af de 93.000 virksomheder og freelancere, der fik kompensation i foråret og sommeren 2020, mangler at indberette. Det skal ske senest 30. september 2021.  

Udbetalingen af kompensation var baseret på et skøn, så en del virksomheder kan se frem til enten at skulle tilbagebetale eller modtage yderligere kompensation: 

42.000 får en påmindelse
I disse dage sender Erhvervsstyrelsen Digital Post til de virksomheder og freelancere, der mangler at indberette. Særligt blandt serviceerhverv, i restaurationsbranchen og blandt læger og tandlæger mangler mange at indberette.  

Selvom indberetning til slutafregning måske ikke er en ønskeopgave, er det vigtigt, da hele kompensationsbeløbet ellers kan kræves tilbagebetalt. 

Mulighed for afdragsordning 
Hvis slutafregningen viser, at en freelancer eller virksomhed skal tilbagebetale dele af eller hele kompensationsbeløbet, er det muligt at få en afdragsordning, hvis beløbet er over 10.000 kr.  

Få hjælp til at indberette dokumentation til slutafregning 
Der er hjælp at hente til indberetningen af dokumentation på Virk, som guider videre til video- og vejledningstekster, webinarer og hotline: virk.dk/vejledning/virk-corona/slutafregning/

Christoffer Sodemann

Chefkonsulent, Cand.merc.jur

tlf 32630324 Læs mere om Christoffer Sodemann

Tag del i alle vores medlemsfordele

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Kom hurtigere over grænsen med et ATA Carnet. Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på d..

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Udfyld og send din ansøgning i dag - som medlem får dit firma hurtigt adgang til rådgivning og konta..