SabetoFLEX fik afgørende råd af SMVdanmark

Da Per Poulsen var på udkig efter underleverandører til sin virksomhed SabetoFLEX i Kina, fik han ét uvurderligt råd med på vejen af SMVdanmark. Et råd, han ikke ville have været foruden.

”Turen til Kina i 2002 var virkelig et wakeupcall for mig. Selvom SabetoFLEX var den mindste virksomhed på turen, kom jeg hjem med flest kontakter. Det, at jeg havde patenter, gjorde mig ekstra eftertragtet med kinesiske øjne,” fortæller Per Poulsen, der ejer virksomheden SabetoFLEX, der er medlem af TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Per Poulsen er oprindeligt uddannet bygnings- og landbrugsmed, men har siden hen uddannet sig til VVS-tekniker og energirådgiver. Han har været selvstændig siden 1992, hvor han købte sin gamle læreplads.

I dag beskæftiger han 18 medarbejdere i virksomhederne Easy FLEX Roofing og SabetoFLEX i Roslev.

Per Poulsen, der er direktør i SabetoFLEX, er glad for sit medlemskab af SMVdanmark, som helt konkret har hjulpet med gode råd til virksomhedens eksportaktiviteter.
Per Poulsen, der er direktør i SabetoFLEX, er glad for sit medlemskab af SMVdanmark, som helt konkret har hjulpet med gode råd til virksomhedens eksportaktiviteter.
Jeg synes, at pengene til et medlemskab af SMVdanmark er godt givet ud. Et medlemskab koster ikke mere end et medlemskab af den lokale erhvervsforening og er en god forsikring at have i baghånden.

Per Poulsen

Adm. direktør i SabetoFLEX

”Pas på kopisterne!”

SabetoFLEX producerer forskellige elementer og monteringsredskaber til inddækninger og fik i 1999 patent på sine produkter. I 2002 valgte Per Poulsen at tage med en delegation arrangeret af SMVdanmark, dengang Håndværksrådet, til Kina for at få kontakt til relevante underleverandører.

Per Poulsen var glad for den umiddelbare varme modtagelse i Kina, men kom hurtigt på andre tanker efter at have talt med SMVdanmarks internationaliseringschef Jens Kvorning.

”Pas på, de ikke kopierer dine emner, så de selv kan sætte dem i produktion, advarede Jens Kvorning, da jeg fortalte ham om den overvældende interesse. Han fortalte, at det er ret almindeligt, at kineserne ikke respekterer et patent og gerne kopierer andres produkter. Jens Kvorning gav mig det råd, at jeg kun skulle få produceret emnerne delvist i Kina og så selv samle delene i Danmark. Det råd kunne jeg ikke have været foruden,” fortæller Per Poulsen.

Han tænker, at det især var hans patenterede produkter, der vakte kinesernes opmærksomhed.

”Jeg tror, de har set det som en blåstempling af nogle produkter, der var værd at kopiere,” forklarer han.

Outsourcing var nødvendig

I dag får SabetoFLEX fremstillet udvalgte dele hos underleverandører i Kina og Tyskland.

At kunne outsource noget af produktionen gør, at virksomheden er konkurrencedygtig, da de ikke selv behøver at investere i alle maskinerne til at producere delelementer.

”Hvis ikke vi havde valgt at få nogle underleverandører til at producere nogle af vores emner, havde vi ikke eksisteret i dag. Samtidig var det også afgørende, at jeg fik den gode rådgivning af SMVdanmark, ellers havde kineserne løbet med det hele. Det er trygt at vide, at man altid har en dygtig rådgiver ved sin side, så man ved, hvor man skal ringe hen,” siger Per Poulsen.

Udover rådgivning har Per Poulsen også brugt SMVdanmark til at orientere sig om diverse grønne tilskudsordninger.

Vigtigt med en stærk SMV-organisation

I Per Poulsens øjne er det vigtigt med en stærk og tværfaglig organisation, der kan tale de mindre virksomheders sag og har indflydelse i både kommuner og på Christiansborg.

”En ting er, hvad man helt konkret kan få af rådgivning og tilbud til sin egen virksomhed, men der er også alle de nye love og regler. De er ikke altid udformet til fordel for de små virksomheder. Dér har SMVdanmark flere kontakter og mere slagkraft, end jeg har alene. De kan også nemmere komme i pressen og få politikerne i spil,” siger Per Poulsen og fortsætter:

”Jeg synes, at pengene til et medlemskab af SMVdanmark er godt givet ud. Et medlemskab koster ikke mere end et medlemskab af den lokale erhvervsforening og er en god forsikring at have i baghånden.”

 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til, hvordan du finder underleverandører i udlandet eller andre spørgsmål om eksport og deltagelse på messer i udlandet, så kontakt SMVdanmarks internationaliseringschef Jens Kvorning på kvorning@SMVdanmark.dk

 

Læs mere om internationalisering for SMV'er