Hjælp os med at skabe grøn omstilling i SMV’er

Kom med til Kick-off møde på Klimanetværket den 22. januar og sæt dit præg på den grønne omstilling i SMV’erne. Vi lytter til oplæg og diskuterer fra kl. 14 til 17.30 og har efterfølgende netværksmiddag.

De små og mellemstore virksomheder, SMV’erne, udgør 99 pct. af dansk erhvervsliv, og har derfor en vigtig rolle at spille i den grønne omstilling. Derfor er det også vigtigt, at SMV'erne inddrages i arbejdet med, hvilke tiltag der skal gøres ude i virksomhederne. 

Af den grund har SMVdanmark etableret Klimanetværket, hvor alle med en idé om, hvordan man kan skabe grøn omstilling i virksomhederne kan deltage. 

SMV'erne ved, hvad der virker i deres hverdag

"Hvem er bedre til at finde frem til, hvad der virker og ikke virker ude i de små og mellemstore virksomheder end virksomhederne selv? Derfor har vi etableret Klimanetværket, hvor SMV'erne selv kan fortælle om barrierer og byde ind med løsninger og tiltag, der reelt skaber den grønne omstilling," siger Dorte Kulle, der er chefkonsulent i SMVdanmark og tovholder på Klimanetværket.   

En udfordring kan være, at regeringens meget ambitiøse målsætninger på området kan føre til beslutninger og tiltag på fx udbudsområdet, der lægger hindringer i vejen for den grønne omstilling i SMV'erne.

"Der er meget stor forskel på, hvordan lovgivning og tiltag på området kan implementeres i hverdagen i en stor og en lille virksomhed. Det skal regeringen huske på. Derfor er det vigtigt for os, at vi får virksomhederne med, så vi sammen med politikere og embedsmænd kan få udformet eventuel lovgivning og tiltag, der måtte komme, så de reelt kommer til at virke i SMV'erne," siger Dorte Kulle. 

Kom med til Kick-off møde

Vil du være med til at forme SMVdanmarks klimapolitik og få indflydelse på SMVdanmarks arbejde i regeringens klimapartnerskaber, er du velkommen til Kick-off møde den 22. januar 2020 i Klimanetværket. 

På dagen bliver vil der være oplæg fra Klimarådet, Gate 21 og Malmos Landskaber.

Mødet finder sted fra klokken 14 til 17. 30 med efterfølgende middag, og finder sted i Håndværkets Hus på Islands Brygge 26. 

Tilmelding senest den 16. januar 2020.

 

Læs mere om dagens program og tilmelding her.