SMV'erne har en vigtig rolle i den grønne omstilling

Hvordan kommer SMV’erne i gang med den grønne omstilling? I SMVdanmark har vi nogle bud og vi kan nu præsentere vores klimahåndbog til SMV'erne.

Giv næring til din virksomheds grønne rejse

Vi har gjort det let og overskueligt at komme i gang med den grønne omstilling, med lavpraktiske og konkrete redskaber.

SMVdanmark arbejder på at sikre, at nye klimatiltag og værktøjer til den grønne omstilling også tager hensyn til SMV'er. Når mange virksomheder indfører bæredygtige løsninger kan det ses i det store klimaregnskab, og sammen kan SMV'er gøre en forskel. Regeringen har et særligt fokus på klima og igangsætter de næste år initiativer til CO2 reduktion, og her er der en særlig vigtig kamp for at sikre, at SMV'er indtænkes i en bæredygtig fremtid.

SMV’ernes omstilling til ny og grøn teknologi har ofte sværere vilkår end de store virksomheders på grund af den mindre volumen. Der er derfor brug for at se på det offentliges rolle i at understøtte nye teknologiske muligheder og skalere dem, så også små virksomheder kan drage nytte af dem. 

Den grønne omstilling styrkes, hvis kunderne efterspørger bæredygtige løsninger, og er villige til at betale for dem. Det kræver, at der er bedre offentlige muligheder for finansiering af grøn omstilling - både hos virksomheder og hos private forbrugere. SMVdanmark arbejder for en grøn finansieringsmodel, hvor investering i grønne tiltag kan kobles med attraktive lånemuligheder.

SMVdanmark vil også arbejde for, at offentlig regulering for virksomheder kan ændres, så det bliver lettere at gennemføre grøn omstilling i virksomheden. Der bør være et grønt eftersyn af regler og lovgivning med henblik på at fjerne administrative byrder ved grøn omstilling og ændre uhensigtsmæssig lovgivning. 

Det offentlige bør være driver for den grønne omstilling. Dette gælder også ved offentlige udbud, hvor man bør målrette udbud på en SMV-venlig måde, der samtidig støtter nye grønne løsninger.

Læs mere og se cases her.

Tag del i alle vores medlemsfordele

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Kom hurtigere over grænsen med et ATA Carnet. Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på d..

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Udfyld og send din ansøgning i dag - som medlem får dit firma hurtigt adgang til rådgivning og konta..