‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Læs online

{{Email:User.Name||"SMVdanmark"}}

Ret profil

billede

Kære SMV

Der er glædelige signaler fra Christiansborg.

 

Næsten siden coronakrisens start har der eksisteret en urimelig forskelsbehandling mellem selvstændige og lønmodtagere. For selvstændige kan søge om 23.000 kr. om måneden i kompensation, hvis de er tvangslukkede eller har stort omsætningsnedgang pga. restriktioner, mens lønkompensationen til de ansatte kan give op til 30.000 kr. i kompensation.

 

Vi har kritiseret den mangel på økonomisk ligestilling fra starten, og nu sker der noget. Venstre har fremlagt et lovforslag, hvor kompensationen for selvstændige øges til 30.000 kr. om måneden. Og Ifølge vores dialog med partierne er der meget der tyder på, at der er et flertal i Folketinget for forslaget. Bliver det vedtaget, er det vanvittigt positivt!

 

Ud over at økonomien hos de selvstændige slet ikke kan holde til så relativt lav en kompensation samtidig med, at lønkompensationsordningen langtfra dækker 100 pct. og derfor langsomt årelader virksomhederne, er det et helt forkert signal. At selvstændige skal have mindre end lønmodtagere, når de bliver ramt af en helt uforskyldt krise, svarer slet ikke til de skåltaler politikerne ofte giver om, at iværksætteriet og selvstændighedskulturen i Danmark skal styrkes og fremmes. Men som sagt – der er håb forude. Vi holder skarpt øje med sagen og vil orientere, så snart vi ved mere.

 

Med venlig hilsen,

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark

 

Nyheder

billede

Pressemeddelelser

04. februar 2021

Corona-passet skal indføres langt hurtigere

Corona-passet er en rigtig god aftale, men tidsplanen skuffer. Det er uforståeligt, at der skal gå 3-4 måneder, før det kan være på plads. Vi har brug for passet til at genåbne de hårdt trængte opleve...
Læs mere
billede

Pressemeddelelser

01. februar 2021

Glædeligt at skolerne åbner – erhvervslivet har brug for en fleksibel genåbning

Det er en kæmpe lettelse for især de mindre virksomheder, at der nu bliver åbnet for skolerne før oprindeligt planlagt. For mindre virksomheder har ikke altid mulighed for at lade andre medarbejdere t...
Læs mere
billede

Pressemeddelelser

29. januar 2021

Stor ros til regeringen for vigtig aftale for SMV’erne

Med dagens aftale om en låneordning for A-skat og moms sikrer regeringen en stærkt tiltrængt likviditetsindsprøjtning til de mindre virksomheder, hvor mange kæmper for overlevelse. Det er meget glædel...
Læs mere
 
billede

I behøver ikke indbetale moms 1. marts, hvis I ønsker at låne beløbet

 

Vi har netop fået afklaret med Skatteministeriet, at virksomheder, der ønsker at låne til momsbetalingen 1. marts, IKKE behøver indbetale beløbet.

 

Det bliver derfor ikke nødvendigt at gå i banken eller låne andre steder for midlertidigt at finansiere den betaling. Det I skal gøre er at angive til SKAT, hvor meget I skal betale – præcist som I plejer. Men I skal ikke foretage selve indbetalingen! 

 

I løbet af marts vil SKAT åbne for, at I kan søge selve momslånet.

 

Vi har forhandlet denne løsning igennem, fordi skattemyndighederne oprindeligt lagde op til, at virksomheden først skulle indbetale sin moms og så på et senere tidspunkt få pengene retur. Men det ville være en dyr - og for nogle virksomheder umulig - løsning at skaffe den kortvarige finansiering.

 

SKAT vil på et senere tidspunkt melde en trin-for-trin guide ud.

 

I får besked fra os, når det sker.

 

Nyheder

billede

Pressemeddelelser

28. januar 2021

Lukning resten af vinteren kræver ny lønkompensation

Hvis små virksomheder som frisører, butikker og bilforhandlere skal overleve endnu mindst én måneds yderligere tvangsnedlukning, så skal kompensationen forbedres, mener adm. direktør i SMVdanmark Jakob Brandt. Han opfordrer samtidig til åbning af enk...
Læs mere
billede

Pressemeddelelser

28. januar 2021

Knap hver 3. tvangslukkede virksomhed frygter konkurs inden for de næste tre måneder

Mere end én ud af ti af de små og mellemstore virksomheder vurderer, at de er i risiko for konkurs inden for de næste tre måneder. Blandt de tvangslukkede virksomheder, fx frisører og andre liberale erhverv, er frygten størst. Her er det knap hver tr...
Læs mere
 
billede

Populær pulje for coronaramte erhverv er åbnet for ny runde

Virksomheder kan nu igen søge Omstillingspuljen. Mere end 300 projekter i hele landet har allerede fået støtte, og forud for næste ansøgningsrunde er der afsat mere end 100 millioner kroner yderligere til puljen.
 

Omstillingspuljen er finansieret af regeringen og en række af Folketingets partier, som har givet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansvar for at udmønte i alt 225 millioner kr. til omstilling. Puljen er rettet mod særligt hårdt ramte erhverv, der skal omstille forretningen på grund af coronakrisen.

 

I første runde fik over 300 virksomheder tilsammen mere end 100 mio. kr. fra puljen. Der blev givet flest midler til ombygninger og udvikling af digitale løsninger, der skal udvide markedet og forbedre kundeoplevelsen både under og efter Corona.  Restauranter har kunne optimere take-away oplevelsen med nye digitale bestillingsmoduler og bæredygtig udbringning af mad. 

Omstillingspuljen er åben for ansøgning til 19. februar 2021  kl. 24.00.

Du kan læse meget mere om puljen og ansøge her - men husk, sidste frist er 19. februar 2021.  

 

 

Knæk et regnskab på 10 minutter!

billede

Kursus for ikke-økonomer og andre 'talblinde'

Få bedre forståelse af dine egne - og andre virksomheders - regnskaber på kurset "Knæk et regnskab". Kurset er målrettet ikke-økonomer og talblinde, der vil kunne læse mellem linjerne i regnskaber. Du lærer bl.a om EBIT, egenkapitalen, forrentning, afskrivninger, immaterielle anlægsaktiver og langfristet gæld. Kurset varer 1 dag og afholdes efter gældende COVID-19 retningslinjer

 

Tag på Knæk Et Regnskab - vest og øst for Storebælt:
Aarhus: 24. februar & 21. april 2021
København: 17. marts 2021
Lyngby: 16. juni 2021

 

Husk:

1) Hjemsendte medarbejdere gerne må videreuddanne sig under hjemsendelse.

2) Som medlem af SMVdanmark får I 25% rabat

 

Klik og læs mere om kurset her:

Læs mere her

Se oversigt over alle kurser her
 

Er du ikke medlem af SMVdanmark? Vi vil meget gerne have dig med i SMV-familien!

billede

Som læser af  SMVdanmarks' nyhedsbreve - og gennem mediernes intense dækning af vores aktiviteter  - ved du alt om, hvor stor politisk gennemslagskraft vi har. Du ved helt sikkert også, at vi fortsat kæmper utrætteligt for de bedste vilkår for alle SMV'er og for, at alle kan få del i kompensationspakkerne.

 

Men ved du egentlig også, at et medlemsskab af SMVdanmark giver dig en lang række kontante fordele? Mange medlemmer fortæller os, at deres kontingent hurtigt er tjent ind ved besparelser på op mod 25% på forsikringer. Og at de benytter vores juridiske "hotline" flittigt. Du kan læse meget mere om alle medlemsfordelene her - og du kan melde dig ind herunder.

Jeg vil gerne være en del af SMVdanmark
 
 

Har du et spørgsmål, så ring til os på

+45 33 93 20 00

 

Eller skriv til os på

smv@SMVdanmark.dk

Find os på de sociale medier

     

SMVdanmark · Islands Brygge 26 · 2300 København S · tlf +45 33 93 20 00 · SMV@SMVdanmark.dk