‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Læs online

{{Email:User.Name||"SMVdanmark"}}

Ret profil

billede

Kære SMV,

Danmark er ved at genåbne, og mange små butikker har slået dørene op. Det er naturligvis ekstremt positivt, for mange er hårdt økonomisk ramt. Men der er flere problemer med genåbningen, som vi slås for at rette op på. Helt grundlæggende er det skævt, at vi i Danmark har valgt den strategi, at vi lukker alt ned og så diskuterer, hvad der kan åbnes. Vi skal vende bøtten – vi skal åbne alt, og så kan vi tale om, hvad der skal være lukket. Selvfølgelig med behørigt krav til høj hygiejne og andre sundhedsmæssige forholdsregler.

 

Dernæst var det udelukkende et politiske valg, at de liberale erhverv, som fx frisørerne, ikke var en del af genåbningen. Der var nemlig ingen sundhedsfaglig analyse af smitterisikoen, som politikerne kunne læne sig op ad, for ingen havde ikke bedt om den beregning.

 

Det er helt uforståeligt. Vi bliver nødt til at have alle fakta på bordet, så vi kan få en åben debat og dialog om, hvor man kan åbne. Og det er helt tænkeligt, at eksperterne var kommet frem til, at det var sikkert at åbne frisørerne. Det er i al fald det resultat, som tyske forskere er kommet frem til i en ny analyse, som vi har gjort meget for at dele med politikerne.

 

Med venlig hilsen,

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark

 

Nyheder

billede

Drift og økonomi

26. februar 2021

Hvad tæller med i de 23.000 kr.?

Regeringen og et bredt udsnit af Folketingets partier indgik d. 9. februar en aftale om at forbedre kompensationsordningen for tabt omsætning til selvstændige, så de selvstændige kunne få 30.000 kr. p...
Læs mere
billede

Pressemeddelelser

03. marts 2021

Skrappere skattekontrol skal rettes mod problemvirksomhederne

Den øgede kontrol med virksomhedernes betaling af skatter og afgifter skal rettes mod de virksomheder og de områder, hvor man ved, der ofte forekommer fejl og svindel. Lovlydige virksomheder skal ikke...
Læs mere
billede

Pressemeddelelser

24. februar 2021

Begrænset genåbning bør udløse fuld kompensation

Det er godt nyt, at mange butikker snart kan åbne op igen, men det er et stort problem, at mange virksomheder stadig må holde lukket. En lang række virksomheder, som fx frisørerne, massørerne, eventvi...
Læs mere
 

Eksport og internationalisering: Husk at du også kan bruge dit ATA-Carnet i Storbritannien

billede

Har du allerede et gyldigt ATA-Carnet?

Hvis du allerede har et ATA-Carnet der ikke er udløbet, kan du sagtens anvende dette carnet til en tur til Storbritannien - naturligvis under forudsætning af, at det er samme varer du rejser med.

 

Opret dig gratis på SMVdanmarks eksportportal
Dine kunder i Storbritannien kan også kræve et oprindelsescertifikat når du eksporterer - og du kan bestille både oprindelsescertifikater og ATA-Carneter på SMVdanmarks Eksportportal.

 

Medlemmer af SMVdanmark får 50% rabat!
Det er gratis at blive oprettet på vores portal - og husk, at medlemmer af SMVdanmark får 50% rabat på eksportdokumenter!

 

Bliv SMV-medlem gratis - og opnå rabatten her-og-nu
Lige nu kan du faktisk oprette et gratis medlemsskab af SMVdanmark - så hvis du ved, at du får behov for eksportdokumenter i løbet af foråret, er det nu du skal slå til.

 

Læs mere og bestil dine eksportdokumenter her
 
billede

Få overblik over de danske skatteregler for udenlandske arbejdstagere

SKAT har udarbejdet en enkel og overskuelig oversigt til dig, der ansætter udenlandske medarbejdere


Hjælp dine udenlandske medarbejdere med at få en god skattestart i Danmark.

 

Du kan også downloade en brochure på 8 forskellige sprog, som du kan udlevere til dine udenlandske medarbejdere.

Læs mere hos SKAT
 

Eksporthjælp til SMV'er

billede

Gratis eksporthjælp - nyt projekt matcher danske SMV’er med udlandsdanskere

SMVdanmark er partner i et helt nyt projekt, der vil bygge bro mellem danske SMV’er og udlandsdanskere. Formålet med projektet er at hjælpe danske virksomheder med at (gen)starte eller øge deres eksportsalg på fire udvalgte eksportmarkeder via mentorforløb med udlandsdanskere, som har det lokalkendskab, virksomhederne har brug for.  De fire markeder er: Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Schweiz.

 

Erfaringer fra andre lande, der samarbejder med deres medborgere i udlandet, viser, at det skaber økonomisk vækst, og heri ligger et stort potentiale for Danmark. ”Dansk eksport er det økonomiske fundament under det samfund vi har i Danmark. Derfor skal eksport altid være højt på dagsordenen og det er også ambitionen med det her projekt.

 

Projektet ledes af foreningen DANIAS og løber frem til maj 2022.

Læs meget mere om projektet her
 

Corona eller ej - webinarer er kommet for at blive!

billede

Få ny inspiration og viden. SMVdanmark præsenterer en række interessante gratis oplæg - leveret direkte til dig, der hvor du er online.

"Peptalk fra fremtiden"  Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen lukker op for futurist-godteposen

 

2020 gav rigtig mange SMV’er en rutsjetur i en bane beklædt med ståluld. Og turen er ikke færdig. For mange bliver det værre før det bliver bedre. Men bedre - det bliver det så til gengæld også!

 

Anne Skare hiver sine bedste tricks op af futurist-godteposen til dig og lover du går afsted ud i fremtiden med fornyet energi, håb og mod til at skabe den fremtid, der er din - og redskaberne til at gøre det.

 

Webinaret afholdes tirsdag den 16. marts kl. 15.00 - 16.00

Tilmeld dig her - og se alle de andre spændende webinarer
 
 
billede

Sælg dig selv online

Webinar 11. marts kl. 16.00

Trine Bastian tager livtag med myter og misforståelser om onlinemøder.

 

Læs mere og tilmeld dig ->>

billede

Peptalk fra fremtiden

Webinar 16. marts kl. 15.00

Fremtidsforsker Anne Skare giver en peptalk fra fremtiden og mod til at gå ind i den.

Læs mere og tilmeld dig ->>

billede

Står der BANK på ryggen af dig?

Webinar 18. marts kl. 16.00

Få mere likviditet og undgå at agere bank for dine kunder.

 

Læs mere og tilmeld dig ->>

 

Kursustilbud

billede

Kurser

Knæk et regnskab - og læs mellem linjerne

Tag på kursus og få bedre forståelse for dit og dine konkurrenters regnskaber. Kurset er velegnet til ikke-økonomer og alle, der gerne vil kunne læse 'mellem linjerne' i et regnskab.
Læs mere
billede

Kurser

Styr på tiden

Har du styr på tiden, eller styrer den dig? 'Styr på tiden' er et intensivt 1-dags kursus, hvor du får indsigt i egne dårlige vaner - og værktøjer til at blive mere personlig effektiv til tidsstyring.
Læs mere
 
billede

Skal- skal ikke… have en professionel bestyrelse?

Mange SMV’er, der er organiserede som anpartsselskaber, har enten fravalgt at have en bestyrelse eller indsat en såkaldt ”tantebestyrelse” bestående af velvillige familiemedlemmer.

Selvom loven ikke kræver en bestyrelse, så er der rigtig gode grunde til at have en, for erfaringen viser, at det skaber værdi for ejerne.

Caspar Rose

Advokat, Ph.D., cand. merc.

 
billede

Spørgsmålet er måske i virkeligheden: Vil – Vil ikke!

I denne artikel gør Advokat Caspar Rose rede for de overvejelser, man som virksomhedsejer bør gøre sig, hvis man vil have mere ud af sin bestyrelse end blot hyggelige middagsselskaber. 

 

Læs hele Caspar Roses artikel her og få mere at vide om, hvordan bestyrelsen sammensættes, dens arbejdsopgaver og hvad det koster!

 

Er du ikke medlem af SMVdanmark? Lige nu er der mulighed for gratis medlemsskab!

billede

Som læser af  SMVdanmarks' nyhedsbreve - og gennem mediernes intense dækning af vores aktiviteter  - ved du alt om, hvor stor politisk gennemslagskraft vi har. Du ved helt sikkert også, at vi fortsat kæmper utrætteligt for de bedste vilkår for alle SMV'er og for, at alle kan få del i kompensationspakkerne.

 

Men ved du egentlig også, at et medlemsskab af SMVdanmark giver dig en lang række kontante fordele? Mange medlemmer fortæller os, at deres kontingent hurtigt er tjent ind ved besparelser på op mod 25% på forsikringer. Og at de benytter vores juridiske "hotline" flittigt. Du kan læse meget mere om alle medlemsfordelene her - både dem der gælder for gratismedlemmer og dem der gælder for betalende medlemmer. 

Indmeld dit firma her
 
 

Har du et spørgsmål, så ring til os på

+45 33 93 20 00

 

Eller skriv til os på

smv@SMVdanmark.dk

Find os på de sociale medier

     

SMVdanmark · Islands Brygge 26 · 2300 København S · tlf +45 33 93 20 00 · SMV@SMVdanmark.dk