‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Læs online

{{Email:User.Name||"SMVdanmark"}}

Ret profil

billede

Kære SMV,

Vi nærmer os forhåbentligt det sidste, seje træk, før vi kan begynde at åbne Danmark igen. Vi må stå det sidste igennem sammen, selv om det er hårdt.

 

En forhindring på vejen er den udsatte momsbetaling, der står til at forfalde 1. marts. Mange virksomheder valgte nemlig at benytte muligheden for at udskyde deres momsbetaling i 2020 og venter derfor på en dobbelt momsregning. For en dels vedkommende kan det være et spørgsmål om liv eller død, om de skal betale nu. Vi kæmper derfor for at få politikerne til at udskyde den moms til efteråret.

 

En anden kamp vi også fortsat kæmper, er dén for en bedre lønkompensation. Regeringen, fagbevægelsen og de store arbejdsgiverorganisationer valgte forleden at forlænge ordningen, stort set uændret. Det betyder, at virksomhedsejerne stadig kommer til at betale mindst 10-25 pct. af lønnen, når staten har tvangslukket virksomheden og sendt medarbejderne hjem. Det er stadig ikke en fair fordeling af byrden. Vi mener, at hjemsendte lønmodtagere i stedet skal have en ydelse betalt af staten. Hvad størrelsen på den ydelse skal være, vil jeg ikke blande mig i. Det bør være en sag mellem fagbevægelsen og regeringen. Men tvangslukkede virksomheder skal friholdes for lønudgifter. 

 

Med venlig hilsen,

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark

 

Nyheder

billede

Pressemeddelelser

21. januar 2021

Glædeligt at nystartede selvstændige nu også kan få kompensation

Iværksættere, der startede virksomhed fra 9. marts til 1. november 2020, kan nu også kan få kompensation. Det er glædeligt, at politikerne nu spænder et sikkerhedsnet ud under de iværksættere, der har...
Læs mere
billede

Byggeri

20. januar 2021

Byggeriet banker derudaf og beskæftigelsen er tilbage på niveauet før corona

Både tømrere, el-installatører og malere har nu indhentet faldet i beskæftigelsen i foråret
Læs mere
billede

Pressemeddelelser

15. januar 2021

Fagbevægelsen og regeringen vil klippe en skaldet – ny trepart er en katastrofe

Aftalen om at forlænge den eksisterende lønkompensationsordning i yderligere tre uger uden at rette op på, at aftalen er en stor økonomisk åreladning af virksomhederne, er et svigt af dansk erhvervsli...
Læs mere
 

175 millioner giver styrke til grøn SMV-bølge - der kan ansøges indtil 1. februar 2021

billede

Den 18. januar blev der åbnet for ansøgninger om tilskud, der hjælper virksomheder til bedre konkurrenceevne med klimavenlig produktion. Det kan give kraft til den grønne bølge blandt små og mellemstore virksomheder.

Hvis du er en privatejet produktions-, handels- eller servicevirksomhed, har du lige fået åbnet en dør til 175 mio. kr. Pengene uddeles af Energistyrelsen som tilskud til projekter, der sænker energiforbruget i virksomhederne.

 

Fakta: Klimatilskud til virksomheder

Det nye erhvervstilskud skal fremme energibesparelser i danske virksomheder. Tilskuddet kan søges af privatejede produktions-, handel- og servicevirksomheder inkl. f.eks. landbrug, fiskeri, gartneri og skovbrug. Tilskuddet bidrager til energispareprojekter i virksomhederne og kan dække op til 50 % af en investering. Der er afsat 175 mio. kr. til tilskud i denne runde og i alt knap 600 mio. kr. i 2021, der forventes fordelt over fem ansøgningsrunder.​

Der er åbent for ansøgninger i den nye ansøgningsrunde fra 18. januar til 1. februar 2021.

 

Kilde: Energistyrelsen

Læs mere og ansøg her
billede

”Tilskuddet betyder, at det nu bliver endnu mere fordelagtigt for mange virksomheder at investere i grøn omstilling. Det er godt for virksomheden selv, men også for klimaet. Jeg opfordrer vores medlemmer til at se på, hvor der kan spares på energien i virksomheden, få beskrevet projektet og søgt tilskuddet, inden ansøgningsvinduet lukker. Jo før man kommer i gang, jo bedre. Og hvis man allerede har tænkt tanken og har grønne projekter liggende i skuffen, som mangler finansiering, så er chancen der nu.”

Jakob Brandt, adm. direktør SMVdanmark

 
billede

Pressemeddelelser

13. januar 2021

SMVdanmark til Mette F.: Giv virksomhederne en langsigtet plan og udvid kompensationen

Regeringen må allerede nu vurdere, om restriktionerne bør forlænges frem til foråret. Det vil give virksomhederne en tiltrængt mulighed for at langtidsplanlægge. Samtidigt må politikerne erkende, at de små virksomheders økonomi nu er så tyndslidt, at kompensationen skal forbedres markant, mener SMVdanmark.
Læs mere
 

Eksport og internationalisering: Nu kan du også anvende ATA-Carneter i Storbritannien

billede

Brexit: Farvel til den frie bevægelighed for varer og tjenesteydelser - og goddag til ATA-Carneter og oprindelsescertifikater

 

Bortfaldet af den frie bevægelighed for varer og tjenesteydelser mellem EU og Storbritannien betyder bl.a, at du nu også kan komme lettere over grænsen til Storbritannien med et ATA-Carnet.

 

Opret dig gratis på SMVdanmarks eksportportal

Dine kunder i Storbritannien kan kræve et oprindelsescertifikat når du eksporterer - og hvis du deltager på messer, rejser rundt med varekollektioner eller medbringer værktøj eller elektronisk grej, kan det være en stor fordel at indføre varerne under et ATA-Carnet (Populært kaldet "Varepas").

Hvis du får behov for at benytte ATA-Carneter eller oprindelsescertifikater, kan du bestille dem online på SMVdanmarks eksportportal. Det er gratis at blive oprettet på vores portal - og husk, at medlemmer af SMVdanmark får 50% rabat på eksportdokumenter!

 

Du kan læse meget mere om ATA-Carneter og certifikater her.

Opret dig på SMVdanmarks Eksportportal
billede

Gratis online seminar om Access2Markets - OBS: Tilmelding senest 22.januar!

EU Kommissionen har udviklet et nyt online-værktøj, Access2Markets. Værktøjet kan bruges til at finde toldsatser og info om fordelene ved at anvende EU’s frihandelsaftaler.

 

DG Trade holder d. 26. januar kl. 9-11 et online seminar om at bruge Access2Markets.

Læs mere og tilmeld dig her
 

Tema: Tag på kursus og styrk din virksomhed og dine medarbejdere

billede

Lær at knække et regnskab

Husk at det trods Corona stadig er sikkert at deltage på kurser - og at hjemsendte medarbejdere gerne må videreuddanne sig under hjemsendelsen.

 

På "Knæk et regnskab" får du bedre forståelse for både dit eget og dine konkurrenters regnskaber. Kurset er velegnet til ikke-økonomer og alle, der vil kunne læse mellem linjerne i et regnskab. På kurset lærer du bl.a forskellen på EBIT, egenkapitalen, forrentning, afskrivninger, immaterielle anlægsaktiver og langfristet gæld.

 

Planlagte kurser i foråret - Jylland & Sjælland
Onsdag den 24. februar 2021, kl. 9-16 i Aarhus
Onsdag den 21. april 2021, kl. 9-16 i Aarhus
Onsdag den 17. marts 2021, kl. 9-16 i København
Onsdag den 16. juni 2021, kl. 9-16 i Lyngby


OBS!!! Kurserne gennemføres med max. 9 deltagere!

Du kan læse meget mere om kurset og tilmelde dig herunder - og som medlem af SMVdanmark får du 25% rabat!

Læs mere og tilmeld dig her

Se vores samlede kursusudbud her
billede

Kurset "Knæk et regnskab" levede til fulde op til mine forventninger. Vi fik en grundig gennemgang i årsregnskabet og dykkede ned i vigtige detaljer og nøgletal. Formidlingen var på et højt niveau og alligevel let forståelig.

Louise Agner, Millit Plastbearbejdning

 

Tips & Tricks:

billede

Få hjælp af Erhvervsstyrelsens nye digitale guides

Erhvervsstyrelsen har udarbejdet en række digitale guides – ”digitale forløb” – hvor du som virksomhed, kan blive guidet igennem processen for ansættelse af medarbejdere, eksport & import eller udbetaling af løn til dig selv.
 

Se de digitale guides her
billede

Læser Google med når du oversætter? Få professionelt oversættelsesprogram gratis - 23 europæiske sprog og kinesisk!

I EU Kommissionen har de arbejdet med maskinoversættelse i mange år, og nu har de lagt programmet eTranslation op til gratis brug for alle SMV'er.

 

Man skal registrere sig som bruger, men til gengæld er du sikker på, at der ikke er nogen, der læser dig over skulderen.

Læs mere her og kom hurtigt i gang
 

Kontante fordele til dig og dine medarbejdere!

billede

Eksportdokumenter

16. juli 2021

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!
Læs mere
billede

Materialer & Udstyr

Rabat på skærmbriller og arbejdsbriller

Kniber det med at se, hvad du laver? Få en jobbrille med rabat via Dansk ErhvervsOptik.
Læs mere
 

Er du ikke medlem af SMVdanmark? Vi vil meget gerne have dig med i SMV-familien!

billede

Som læser af  SMVdanmarks' nyhedsbreve - og gennem mediernes intense dækning af vores aktiviteter  - ved du alt om, hvor stor politisk gennemslagskraft vi har. Du ved helt sikkert også, at vi fortsat kæmper utrætteligt for de bedste vilkår for alle SMV'er og for, at alle kan få del i kompensationspakkerne.

 

Men ved du egentlig også, at et medlemsskab af SMVdanmark giver dig en lang række kontante fordele? Mange medlemmer fortæller os, at deres kontingent hurtigt er tjent ind ved besparelser på op mod 25% på forsikringer. Og at de benytter vores juridiske "hotline" flittigt. Du kan læse meget mere om alle medlemsfordelene her - og du kan melde dig ind herunder.

Jeg vil gerne være en del af SMVdanmark
 
 

Har du et spørgsmål, så ring til os på

+45 33 93 20 00

 

Eller skriv til os på

smv@SMVdanmark.dk

Find os på de sociale medier

     

SMVdanmark · Islands Brygge 26 · 2300 København S · tlf +45 33 93 20 00 · SMV@SMVdanmark.dk