‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Læs online

{{Email:User.Name||"SMVdanmark"}}

Ret profil

billede

Forebyg at politiet napper din bil - sådan kan du sikre dig

Vi har tidligere bragt en artikel om vanvidsbilisme, og hvordan arbejdsgivere med biler skal forholde sig, herunder udgivet en tro- og love-erklæring samt aftalevilkår. Vi har i mellemtiden udarbejdet to forskellige tillæg til ansættelseskontrakterne til de medarbejdere, der bruger virksomhedens bil eller biler. Det ene tillæg er henvendt til de virksomheder, der har kundebil, f.eks. et værksted. Det anden tillæg er til dem, der kun har biler til brug internt i virksomheden, herunder evt. leasede biler.

 

Læs hele artiklen og download tillægene
 
 
billede

Drift og økonomi

Dejligt med stor genåbning men reelt et farvel til festivaler

Nattens aftale er en glædelig nyhed og fjerner uhensigtsmæssige restriktioner. Men det rammer arrangører og underleverandører hårdt, at festivaler reelt bliver umulige at gennemføre, og der mangler en...
Læs mere
billede

Drift og økonomi

Nu er der åbnet for slutafregning for lønkompensation

OBS: Ny frist for indberetning: Alle virksomheder skal indberette deres dokumentation for kompensationen senest 30. juni 2021. Bemærk, at fristen tidligere var 31. maj.
Læs mere
billede

Temaanalyser

Åbning for mindre events kan sætte gang i 9 ud af 10 koncerter

9 ud af 10 af alle koncerter afholdes med under 500 gæster. En genåbning af mindre koncerter kan dermed øge aktiviteten i eventbranchen
Læs mere
 
 
billede

Drift og økonomi

Regeringens ekspertgruppe giver op kort før målstregen

billede

Analyser

24.000 selvstændige tjener under fattigdomsgrænsen

billede

Gratis webinarer

B2B og sociale medier - sådan gør du!

 
billede

Jo flere medlemmer, desto stærkere står SMVdanmark

Tilbud: Gratis medlemskab indtil 1. september!

 

Vi kæmper for bedre vilkår under COVID-19 til selvstændige og små virksomheder, SMV'erne. 

 

Jo flere medlemmer, desto stærkere står vi sammen.

 

Videresend gerne dette nyhedsbrev til andre SMV’er, der ikke er medlem endnu.

Ja tak - jeg vil gerne meldes ind
 
billede

Kære SMV

Siden sidst har Kontrol-Danmark slået til igen. Denne gang er det den nye lov, der giver myndighederne mulighed for at konfiskere biler benyttet til vanvidskørsel, selvom bilejeren ikke er den, der har begået lovbruddet. På én måned er over 50 biler allerede blevet beslaglagt.

 

I praksis vil den nye lov som minimum pålægge virksomhederne endnu mere bureaukrati, end de allerede døjer med. Eksempelvis vil fx håndværksmestre og brugtvognsforhandlere skulle udvide ansættelseskontrakterne for at sikre, at ansvaret er placeret hos medarbejderen. Men det er en lappeløsning, og loven vil stadig give store problemer, hvis en ansat kører råddent, og virksomhedens bil konfiskeres. Dette er bare endnu en regel, der kvæler virkelysten og fjerner fokus fra dét, der er vigtigst – driften af virksomheden.

 

Loven er selvfølgelig velment. Og vi ønsker alle at fjerne vanvidsbilister og deres biler fra vejene. Men retssikkerhedsmæssigt er det et problem, at mange af dem, der får straffen, intet har med selve forbrydelsen at gøre.  I en retsstat hænger forbrydelse og straf sammen. Det er et alvorligt indgreb mod den uskyldige erhvervsdrivende, der får konfiskeret sin ejendom. Det er en alt for voldsom sanktion.

 

 

 

Med venlig hilsen,

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark

 

Er du opdateret på nyeste medlemstilbud?

billede

Tilmeld dig nyhedsbrevet om SMVdanmarks medlemstilbud og få de seneste rabatter direkte i din indbakke!

 

Som medlem af SMVdanmark kan du få rabat på alt lige fra eksportdokumenter til brændstof, forsikringer, kurser og digitaliseringsværktøjer.

 

 

Ja tak, jeg vil gerne have medlemstilbud
 
 

Har du et spørgsmål, så ring til os på

+45 33 93 20 00

 

Eller skriv til os på

smv@SMVdanmark.dk

Find os på de sociale medier

     

SMVdanmark · Islands Brygge 26 · 2300 København S · tlf +45 33 93 20 00 · SMV@SMVdanmark.dk