‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Læs online

{{Email:User.Name||"SMVdanmark"}}

Ret profil

Regeringens uddannelsesreform rammer også SMV’erne

billede

Lad mig starte med at præsentere mig selv. Jeg hedder Jesper Beinov og er ny direktør i SMVdanmark. Bare rolig - Jakob Brandt er stadig adm. direktør, men jeg er hans nye wingman, der særligt vil have fokus på de politiske dagsordener, der mildner erhvervslivets vilkår fremover.

 

Og sidste uge bød netop på en sådan. Dér kastede regeringen nemlig en ny reform på bordet. Den er beregnet på at omlægge og forkorte en del af de lange universitetsuddannelser. Er det interessant for de mindre virksomheder, hvor det jo trods alt ikke ligefrem vælter med akademikere, kan man med rette spørge? Svaret er ja, det ér interessant!

 

De næste 10 år får vi i Danmark 150.000 flere uddannede akademikere samtidigt med, at 80.000 faglærte forlader arbejdsmarkedet. Det bliver en kæmpe udfordring for virksomhederne...

Læs hele lederen her!
 

Aktuelt

 
billede

Pressemeddelelser

Ventetiden på byggesager i kommunerne går amok

Ventetiden på kommunernes behandling af byggeansøgninger fra private og virksomheder tog et ordentligt hop opad sidste år, viser nye tal. I 2022 steg den gennemsnitlige ventetid til nu 75 dage. Men nogle kommuner er op mod 50 gange så lang tid om det...
Læs mere
billede

Pressemeddelelser

Byggeriet mangler opgaver, men fyrer ikke medarbejderne - endnu

Trods en nedgang i byggeaktiviteten på 25 pct. siden sidste år, er antallet af ansatte i byggeriet stort set uændret. Normalt følges byggeaktivitet og byggebeskæftigelse ad, så når der er nedgang i byggeaktiviteten, så bliver der fyret. Men nu holder...
Læs mere
 

Hvad siger loven?

Pas på du ikke kommer til at udsende spam-mails – det kan blive rigtigt dyrt!

billede

Kender du Forbrugerombudsmandens retningslinjer for udsendelse af spam-mails?

 

Hvis det korte svar er NEJ, kan du med fordel læse videre, da disse retningslinjer er vigtige at kende, når du som virksomhed henvender dig til fx samarbejdspartnere, kunder og potentielle kunder, for bødetaksten for udsendelse af ”uanmodede elektroniske henvendelser” starter på 20.000 kr. og bevæger sig hastigt opad.

Læs mere og undgå bøder
 

Analyser fra SMVdanmark
Vil du påvirke vores politiske dagsorden?

 
billede

Temaanalyser

Stor stigning i antallet af butikstyverier i 2022

Efter et fald i antallet af butikstyverier og indbrud gennem de seneste 20 år, er der i 2022 sket en stor stigning i antallet af begge typer forbrydelser. Især Aarhus, Odense og Aalborg er ramt. Det koster både tid og penge for virksomhederne.
Læs mere
billede

Analyser

Bliv medlem af analysepanelet og gør din indflydelse gældende

Gør din indflydelse gældende og deltag i vores analysepanel. SMVdanmarks analysepanel er din mulighed for at være med til at påvirke vores politiske dagsorden på vegne af de små og mellemstore virksomheder (SMV’er).
Læs mere
 

Har du arbejdsopgaver i Storbritannien?

billede

Undgå bøvl ved grænsen efter Brexit!

SMVdanmark har oplevet en markant stigning i antallet af henvendelser fra virksomheder, der har haft store udfordringer ved grænsen til UK. Det er bl.a fra filmfolk der medbringer kameraer på opgaver, virksomheder der udstiller på messer eller fremviser deres sortiment og håndværkere der har monteringsopgaver i Storbritannien. 

 

Fælles for dem alle er en fortælling om, at de ganske enkelt har glemt at Brexit har indvirkning på den midlertidige import af gods til Storbritannien. Hvor man tidligere kunne rejse frit frem og tilbage over grænsen med sit gods, skal man nu være forberedt på at skulle udfylde et væld af toldpapirer og betale importmoms og afgifter ved midlertidig indførsel af gods og varer, selvom man "bare" skal til London i 2 dage.

 

Vi har desværre ikke kunnet hjælpe i de akutte situationer, men vi kan hjælpe dig til at komme let over grænsen med et ATA-Carnet, næste gang du har arbejdsopgaver uden for EU.

 

Læs mere om ATA-Carneter
 

SMVdanmarks uddannelsesdag 30. marts 2023 i Odense:
Gratis deltagelse for SMVdanmarks medlemmer

billede

Hent inspiration fra Dennis Lindequist og en række andre oplægsholdere

På SMVdanmarks uddannelsesdag har vi knivskarpt fokus på, hvordan vi får flere elever og lærlinge til vores fag og brancher.

 

I dagens løb vil der være inspirerende indlæg med bl.a. tømrermester Dennis Lindequist fra DR’s "I hus til halsen". Dennis Lindequist fortæller både historier fra tv-programmet og om sin egen vej til tømrerfaget. 

 

Du vil også få tips og tricks til, hvordan influencere og sociale medier kan anvendes, når du rekrutterer elever.

Tid til at netværke? Ja, selvfølgelig!

Der vil selvfølgelig også være rig mulighed for at netværke og erfaringsudveksle med de øvrige deltagere, både i pauserne i løbet af dagen og, efter arrangementets afslutning, over en let forfriskning.

 

Pladserne reserveres efter først-til-mølle og tilmeldingen lukkes, når alle pladser er reserveret. 

Se hele programmet og tilmeld dig her
 

Eksklusivt for SMVdanmarks medlemmer:

Er du opdateret på SMVdanmarks medlemsfordele?

billede

Ved du fx, at SMV-medlemmer altid får 50% rabat på ATA-carneter og andre eksportdokumenter?

Tilmeld dig nyhedsbrevet om SMVdanmarks medlemstilbud og få de seneste rabatter direkte i din indbakke!

 

Som medlem af SMVdanmark kan du få rabat på alt lige fra eksportdokumenter til brændstof, forsikringer, kurser og digitaliseringsværktøjer.

Ja tak, jeg vil gerne have medlemstilbud
 
 

Har du et spørgsmål, så ring til os på

+45 33 93 20 00

 

Eller skriv til os på

smv@SMVdanmark.dk

Find os på de sociale medier

     

SMVdanmark · Islands Brygge 26 · 2300 København S · tlf +45 33 93 20 00 · SMV@SMVdanmark.dk