Jesper Beinovs leder 9. marts 2023

  • Alle typer
  • {{filter.name}} ({{filter.count}})

Der blev ikke fundet nogle resultater

Vi presser nu politisk på for, at næste skridt bliver, at adgangskravene til universitetet bliver højere, at der bliver færre studiepladser på en række fag, der har ringe jobmuligheder, og at dele af SU’en bliver omlagt til lån.

Jesper Beinov

Direktør i SMVdanmark

Lad mig starte med at præsentere mig selv. Jeg hedder Jesper Beinov og er ny direktør i SMVdanmark. Bare rolig - Jakob Brandt er stadig adm. direktør, men jeg er hans nye wingman, der særligt vil have fokus på de politiske dagsordener, der mildner erhvervslivets vilkår fremover.

Og sidste uge bød netop på en sådan. Dér kastede regeringen nemlig en ny reform på bordet. Den er beregnet på at omlægge og forkorte en del af de lange universitetsuddannelser. Er det interessant for de mindre virksomheder, hvor det jo trods alt ikke ligefrem vælter med akademikere, kan man med rette spørge? Svaret er ja, det ér interessant!

De næste 10 år får vi i Danmark 150.000 flere uddannede akademikere samtidigt med, at 80.000 faglærte forlader arbejdsmarkedet. Det bliver en kæmpe udfordring for virksomhederne. Men regeringens tanker bag reformen er heldigvis gode: Vi skal ændre systemet, så vi får langt færre af de 5-årige universitetsuddannelser, der er præget af en teoretisk forskningstilgang, og i stedet skal vi have 4 ¼-årige uddannelser, der er mere erhvervsrettede og praktisk orienterede. Dén type akademikere vil de mindre virksomheder have langt bedre gavn af.

Vi presser nu politisk på for, at næste skridt bliver, at adgangskravene til universitetet bliver højere, at der bliver færre studiepladser på en række fag, der har ringe jobmuligheder, og at dele af SU’en bliver omlagt til lån. For i årevis har skiftende regeringer tilskyndet til, at flere og flere bliver akademikere ved at tilbyde gunstige uddannelsesvilkår. Nu må vi gå en anden vej, især fordi flere skal vælge den faglærte bane. Ellers står vi over for en voldsom mangel på faglærte i fremtiden.

 

SMVdanmarks pressemeddelelse om uddannelsesreformen

SMVdanmark om uddannelsesreform: Fremragende med forkortet kandidatdel

SMVdanmark om uddannelsesreform: Fremragende med forkortet kandidatdel

Tanken om at forkorte en stor del af kandidatuddannelserne og gøre dem mere relevante for erhvervsli..

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om betalingsløsninger eller det om..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Menu

Undermenu

Regeringens uddannelsesreform rammer også SMV’erne