Årsmøde i Gladsaxe

Traditionen tro afholdt SMVdanmark det årlige årsmøde (tidligere formandsmøde) i Gladsaxe d. 8. til 10. september. Gladsaxe Håndværkerforening var vært og arrangør for et storslået og velbesøgt arrangement med mere end 100 deltagere til festmiddagen om lørdagen.

 

”Vi skal mødes for at blive klogere”

Sådan var budskabet fra både Steen Søkvist, formand for HIFdanmark Udvalget og SMVdanmarks formand, Niels Techen, da de blød velkommen til den erhvervspolitiske del af årsmødet om lørdagen. Gladsaxe Kommunes borgmester, Trine Græse, bød også velkommen til Gladsaxe Kommune, som har en lang og stolt tradition for industrivirksomheder og er opmærksom på værdien af et stærkt erhvervsliv.

 Minister- og partilederbesøg

Dagen var fyldt med faglige og informative oplæg, hvor vi havde besøg af skatteminister Jeppe Bruus (S) og Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg. Begge udtrykte ønske og ambition om bedre rammevilkår for erhvervslivet, hvilket naturligvis er et emne, som SMVdanmark har masser af input til.

 På talerstolen var også MT Højgaards Trine Lyng Madsen, der er strategi- og bæredygtighedschef. Temaet var grøn omstilling og de omfangsrige krav, de nye ESG- og klimarapporteringskrav vil stille til danske virksomheder, der skal vænne sig til en helt ny måde at drive forretning på.

Afslutningsvist fortalte SMVdanmarks direktør, Jesper Beinov, om SMVdanmarks nuværende politiske arbejde, hvordan SMVdanmark arbejder med vores politiske mærkesager, samt hvorledes SMVdanmark har løftet sin tilstedeværelse i medierne.

 Netværk og legater for 105.000 kroner.

Alle oplæggene blev afsluttet med spørgsmål og dialog, hvor snakken og spørgsmålene flød frit til alle oplægsholdere.

Det var i år muligt at indstille unge faglærte til Thora og Harald Olesens legat, hvilket flere foreninger havde benyttet sig af. Det udløste tre legatmodtagere fra SMVholstebro, SMVherning og SMVaalborg, som sammenlagt fik udbetalt 105.000 kr. fra legatfonden.

  Tak til Gladsaxe Håndværkerforening

Fra SMVdanmark vil vi gerne sige tusind tak til værtsforeningen Gladsaxe Håndværkerforening, hvor formand Søren Mulgaard og bestyrelsen har lagt et stort arbejde i at arrangere årsmødet. Ligeledes har Varelotteriet og Pension for Selvstændige været vigtige samarbejdspartnere og gjort det muligt at holde et årsmøde på højt niveau.