Spredte legatfester

Siden 1985 har Aalborg Haandærkerforening/SMVaalborg holdt en årlig legatfest. Først i Aalboghallens lille teater og siden 2004 i byrådssalen med Aalborg Kommune som medarrangør.

I år var festen planlagt til 12. maj, men Corona-krisens begrænsning af forsamlingsstørrelserne vendt op og ned på det hele. Uddelingen af de i år 195.000 kr. til 22 modtagere blev splittet op.

10. juni blev ”Aalborgs Iværksætterlegat for unge håndværkere” til surdejsbageren Henrik Bruse Skougaard og legatet til ”Årets Æreshåndværker”, klaverstemmeren Finn Møller, overrakt af borgmester Thomas Kastrup-Larsen på rådhuset.

18. juni var der for første gang legatfest på foreningens ”hjemmebane”, Håndværkerhuset. ”SMVaalborgs hæderslegat og ”SMVaalborgs Kulturpris” blev uddelt for første gang. Modtagerne var museumsdirektør Lasse Andersson og projektudvikleren Martin Nielsen – manden bag Cloud City Spritten.

Senere følger endnu to festligheder i Håndværkerhuset, hvor 15 nyuddannede håndværkere, som har opnået bemærkelsesværdige resultater, hædres. Blandt dem er ”Årets Højdespringer”, der modtager SMVaalborgs største legat på 15.000 kr.. Samtidig uddeles for første gang ”SMVaalborgs Praktik Pris”.

-Efter at det nu er tilladt at mødes op til 50 mennesker i stedet for de hidtidige 10, har vi endnu en gang ændret arrangementerne, så der bliver plads til andre og flere end blot legatmodtagerne. Det er vi naturligvis glade for. Nu er det muligt at give uddelingen det præg af fest, som legatmodtagerne fortjener, selv om den ene, store fest i byrådssalen er splittet op, siger formanden for SMVaalborg, Svend Aage Suhr.