Værktøjsmand kendt fra TikTok – hvordan ser Erick Thürmer på fremtiden?

Erick Thürmer, CEO i virksomheden Thürmer Tools, der er er specialister i gevind, og producerer gevindværktøj i høj kvalitet til primært udenlandsk industri og offshore, blev i september måned af Politiken udnævnt som værende en af de personer, der havde forstået det sociale medie TikTok.

Hos Thürmer Tools i Gilleleje har man i generationer arbejdet med gevindproduktion, og den nuværende ejer Erick Thürmer har om nogen en erfaring med at drive en familieejet SMV i Danmark. Erick deler ud af sine erfaringer på de sociale medier, blandt andet TikTok, Linkedin og Facebook og i de traditionelle medier. I dag har Thürmer over 13.000 følgere på TikTok, og hans mest populære video er vist mere end 109.000 gange.  

SMVdanmark har spurgt Erick Thürmer, der også er medlem af styregruppen for SMVindustri, hvad der kommer til at fylde for hans virksomhed og for SMV’erne i de kommende år.  

Hvad ser du som værende de store temaer og udfordringer for de danske små og mellemstore virksomheder i 2023? 

Som de fleste virksomheder og privatpersoner nok har bemærket det seneste lange stykke tid, har den stigende inflation haft stor påvirkning på samfundet. Man vil generelt gerne sige, at inflationen er negativ for virksomhederne, men jeg mener, at det ikke altid er tilfældet for SMV’erne, da der tidligere har været et stort prispres på virksomhederne, som de nu slipper lidt for.  

Den grønne omstilling fylder meget i samfundsdebatten og derfor også for SMV’erne. Jeg mener grundlæggende, at samfundet skal reddes af de små og mellemstore virksomheder, og at den grønne omstilling rent faktisk kan have en positiv effekt på virksomhederne i Danmark. Her ville nogle mene, at aben er havnet hos de små og mellemstore virksomheder, men jeg mener, at hvis vi formår at håndtere den grønne omstilling rigtigt, ser vi frem mod at kunne forvente store vækstrater. For i Danmark er vi mange år foran resten af verden på den grønne omstilling og det gør os konkurrencedygtige.  

Vi har altså nogle unikke muligheder i Danmark, og vi skal arbejde for at holde hjulene i gang. Hvis du drev en virksomhed førhen, havde man ofte et bestemt hovedfokus som man skulle håndtere, eksempelvis stigende priser eller øgede omkostninger. I dag er alt en udfordring, og det kan være svært til tider, men det er også det, der gør det spændende. 

Hvilke tematikker fylder meget hos jer i Thürmer Tools for tiden? 

Generelt er jeg meget fokuseret på supplychain-delen af min forretning og er derfor også opmærksom på, hvad der sker i Kina i forhold til når de åbner op for økonomien igen. For vi må ikke glemme at en stor del af Danmarks import er fra Kina, og derfor har udviklingen i landet også stor indflydelse på de danske virksomheder. Jeg bruger derudover også meget tid på at forstå vores samtid, og hvor vores samfund er på vej hen.  

Mange af os, der producerer i Asien, har nogle gange op til 12 måneders leveringstid, og det er derfor nødvendigt, at man er opmærksom på udviklingen og likviditeten i markedet, så man ved hvor man skal reagere. For selvom det er usikre tider, vi er i, med krigen i Ukraine, presset fra Rusland og den høje inflation, er det også interessant som virksomhedsejer. Hvor vi før havde kvartalsmøder, har vi i dag i Thürmer Tools, i stedet møder hver 14. dag, hvor vi drøfter udviklingen i markedet og samfundet. For eksempel har jeg også bemærket, at den omstillingstid vi som virksomheder har, til at modreagere på de eksterne udfordringer, vi møder, er markant kortere, end hvad man havde for bare 20 år siden.  

Hvilke politiske temaer og dagsordener forventer du bliver de primære for den nye regering og for næste valgperiode? 

Jeg tror det kommer til at fylde meget hvad EU vil, og EU vil klima. Derfor forventer jeg, at klimadagsordenen kommer til at være en stor del af politikken, der kan have effekt på SMV’erne i den kommende regeringsperiode. Hvis jeg selv skulle komme med en ønskeliste, ville bureaukratistop være mit første ønske, da de danske virksomheder er pålagt en enorm mængde administrative byrder, som hverken gavner virksomhederne eller det offentlige. Derudover mener jeg generelt, det er vigtigt, at det sikres, at der bliver en masse at lave for virksomhederne, f.eks. gennem infrastruktur projekter.  

 

Gratis webinarer til alle - og kontante fordele til medlemmer:

Gratis webinarer - tilmeld dig nu

Gratis webinarer - tilmeld dig nu

Få ny inspiration og viden. SMVdanmark præsenterer en række gratis webinarer - leveret direkte til d..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..