Lokal konkursanalyse

SMVdanmark har lavet et overblik over, hvordan konkursudviklingen rammer din region.

De konkursramte virksomheder er opgjort ved antallet af konkursdekreter. Dvs. ved skifterettens udmelding om, at en virksomhed tages under konkursbehandling.

Siden nedlukningen af Danmark den 18. marts og frem til den 24. juni er 1445 virksomheder gået konkurs. Hårdest er det gået ud over Region Hovedstaden. I løbet af perioden 18. marts – 24. juni 2020, er 785 virksomheder gået konkurs i Region Hovedstaden. Det svarer til, at syv ud af tusind virksomheder er gået konkurs under coronakrisen. Imens er Region Nordjylland den region, som har oplevet færrest konkurser. Her er 82 virksomheder gået konkurs, hvilket svarer til, at ca. halvanden virksomhed ud af tusind virksomheder. I Region Syddanmark er 156 virksomheder gået konkurs over perioden, mens der i Region Midtjylland og Sjælland er hhv. 216 og 200 virksomheder, som er gået konkurs.

Mange virksomheder er allerede hårdt ramt af coronakrisen, men vi forventer, at antallet af konkurser stiger i efteråret, når hjælpepakkerne udfases. Derfor er det også vigtigt, at der fortsat er støtte til brancher, der er særligt hårdt ramt – f.eks. sæsonvirksomheder.

Mia Amalie Holstein

Cheføkonom SMVdanmark

Lokal konkursanalyse