8 råd mod indbrud i varebilen

I 2018 blev der anmeldt 6.943 tyveri fra varebiler. Her er SMVdanmarks 8 gode råd til, hvad du kan gøre for at undgå indbrud i din bil.

I 2018 var der ifølge Rigspolitiet registreret 6.943 tyverier fra varebiler i Danmark.

Selvom antallet af er højt, så er der tale om et fald i forhold til 2017, hvor der var registreret 8.049 tyverier fra varebiler.

Men selvom udviklingen går i den rigtige retning, så er det stadigvæk alt for mange virksomheder, der hver dag må ud at investere i nyt udstyr for mange tusind kroner og aflyse deres kundebesøg.

Vil du undgå, at din bil bliver en del af statistikken, kan det være en god idé at tage sig nogle forholdsregler, så tyvene går uden om lige netop din varebil.

8 råd mod indbrud i varebiler

For at du kan sikre dig bedst muligt mod indbrud i din varebil, har SMVdanmark, ved hjælp fra autoorganisationerne og Rigspolitiet, udarbejdet 8 gode råd til dig.

Lad vær med at efterlade særligt værdifuldt værktøj/måleudstyr i varebilen
Mærk dit værktøj og måleudstyr, hvis det efterlades i varebilen (DNA-spray og/eller GPS-tracking)
Undgå at parkere varevognen på øde og mørke steder
Placér varevognen, så det er besværligt at komme til varevognens side og bagdøre
Køb en bil uden vinduer, eller få sat en spejlfilm på, så tyven ikke kan kigge ind
Sørg for, at varerummet ikke kan åbnes fra førerkabinen (deaktiver knappen i kabinen, der låser dørene op til varerummet)
Sæt en indvendig hængelås på indersiden af sidedøren (som til skuret derhjemme), og gå ud ad bagdørene
Montér en spærre på anhængertrækket, der forhindrer bagdørene i at kunne åbne.

Brug de råd, der er mulige for dig

For nogle vil det virke unødigt kompliceret at følge alle 8 råd til punkt og prikke blot for at kunne beholde sine ting i fred. For andre er risikoen for indbrud i deres varebil så stor og vejer langt tungere end besværet med kun at kunne gå ud ad bagdørene.

Som virksomhedsejer må du derfor gøre op med dig selv, hvor stor en risiko du har for indbrud i din varebil, og hvor mange af reglerne, det er realistisk at følge, så hverdagen stadig hænger sammen.