Færre oplever tyveri fra deres varebil

Hvert år bliver alt for mange SMV’er udsat for indbrud og tyveri fra deres varebil. Tal fra Rigspolitiet viser dog, at antallet af registrerede tyverier fra varebiler er faldende.

I 2018 var der ifølge Rigspolitiet registreret 6.943 tyverier fra varebiler i Danmark. Selvom tallet er højt, så er der dog tale om et fald i forhold til 2017, hvor der ifølge Rigspolitiet var registreret 8.049 tyverier fra varebiler.

”Det er glædeligt, at udviklingen går den rigtige vej. Men det er dog stadigvæk et alt for højt antal indbrud i varebiler, som er dyrt for vores medlemmer. Man skal jo tænke på, at bag tallene findes frustrerede virksomhedsejere, der hver dag mister værktøj og måleudstyr for mange tusind kroner, og som må aflyse kundeopgaver,” siger Jakob Brandt, vicedirektør i SMVdanmark.

Tal fra Rigspolitiets statistiksystem tyder dog på, at den positive tendens med færre tyverier fra varebiler også fortsætter i 2019. De seneste tal viser, at i 1. halvår i 2019 var der registreret 2.809 tyverier fra varebiler, som er et fald i forhold til 1. halvår 2018, hvor der var registreret 3.853 tyverier fra varebiler.

 

Politiet har fokus på problemet

SMVdanmark har kontaktet Rigspolitiet for at få en kommentar til faldet i antallet af registrerede anmeldelser af tyveri fra varebiler. 

I en mail forklarer politiet udviklingen med, at denne form for kriminalitet ofte begås at omrejsende kriminelle, der kun opholder sig kortvarigt i bestemte områder for herefter at rykke videre til et nyt område. Det gør det vanskeligt for politiet at pågribe gerningsmændene, men de har haft fokus på det og følger udviklingen tæt.

Noget kunne tyde på, at den seneste tids fokus på området har båret frugt, da der er omtrent 13,8 procent færre anmeldelser i 2018 end 2017.

 

Sikringsanordninger og mærkning af værktøj

Selvom udviklingen ser ud til at gå i den rigtige retning, kan det alligevel være en god idé at overveje, hvad man selv kan gøre for at undgå tyveri fra varebilen.

I mailen, som SMVdanmark har modtaget fra Rigspolitiet, opfordrer politiet byggepladser og håndværkere til at tage deres forholdsregler og forebygge så godt som muligt. Det kan fx være via sikringsanordninger og mærkning af værktøjet, så det bliver sværere og mere risikofyldt at stjæle og afsætte. Det vil også give politiet noget at arbejde videre med, når de fanger en mistænkt.

Vil du have flere gode råd til at undgå indbrud i din varebil, så se SMVdanmarks 8 gode råd mod indbrud i varebilen. Rådene er udarbejdet ved hjælp fra autoorganisationerne og Rigspolitiet.

8 råd mod indbrud i varebilen