SMVdanmark er part i ny Cybersikkerhedspagt

Erhvervsministeriet og de største danske erhvervsorganisationer styrker den digitale sikkerhed i Danmark med en cybersikkerhedspagt, som skal øge sikkerheden i de små- og mellemstore virksomheder. Truslen fra cyberangreb mod danske virksomheder er meget høj, og med den russiske invasion af Ukraine, er den digitale sikkerhed i danske virksomheder kun blevet mere aktuel.

Antallet af cyberangreb er kraftigt stigende, men SMV’ernes forsvar står ikke helt mål med den voksende trussel. Danske SMV’er er langt fremme med at digitalisere deres forretning, men det kræver også øget fokus på cybersikkerhed. Særligt coronakrisen har sat skub i den digitale omstilling, hvilket er positivt, men det har paradoksalt nok også åbnet flere døre for cyberkriminelle. Derfor står vi nu med en ny udfordring – den stigende cybertrussel. Derfor er cybersikkerhedspagten et vigtigt skridt til at komme dette problem til livs.

Jakob Brandt

Administrerende direktør, SMVdanmark

Samtidig viser undersøgelser, at særligt små og mellemstore virksomheder er udsatte, da 40 pct. har et utilstrækkeligt digitalt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil.

Derfor indgår Erhvervsministeriet, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Finans Danmark, Forsikring & Pension, HK, IDA, Industriens Fond, IT-Branchen og SMVdanmark nu en cybersikkerhedspagt. Pagten har som målsætning, at Danmark skal have Europas mest digitalt sikre små- og mellemstore virksomheder.

Parterne forpligter hinanden på at igangsætte og koordinere indsatser, der skal styrke cybersikkerheden i de danske virksomheder, at udveksle data og viden om digitale trusler og at samarbejde om at sikre synergi arbejdet for danske virksomheders cyberforsvar.

Til en start vil cybersikkerhedspagten i et brancherettet projekt udvikle målrettede indsatser til at styrke SMV’ers cybersikkerhed i udvalgte brancher. Indsatserne vil fx omhandle samarbejde om it-tekniske løsninger, træning og uddannelse samt vidensdeling. Indsatser der kan gøre en stor forskel for cybersikkerheden i den enkelte branche.

Cybersikkerhedspagtens parter aftaler at mødes halvårligt med henblik på at igangsætte nye indsatser, sikre synergi mellem nye og igangværende indsatser samt at drøfte deres fælles resultater og målsætninger. Cybersikkerhedspagten sker som led i regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed 2022-2024.

Tag del i alle vores medlemsfordele

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Kom hurtigere over grænsen med et ATA Carnet. Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på d..

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Udfyld og send din ansøgning i dag - som medlem får dit firma hurtigt adgang til rådgivning og konta..