Svejsehuset A/S vandt IDA's nye Industri 4.0 SMV-pris

IDA's industri 4.0-pris er blevet uddelt for første gang. Prisen gives til en SMV, der har gennemført en automatisering i virksomheden. Vinderen blev Svejsehuset A/S fra Aarhus. Et flot eksempel på en SMV, der har kunnet genopfinde sig selv, siger SMVdanmarks adm. direktør, Ane Buch.

Den aarhusianske smedevirksomhed Svejsehuset A/S blev vinderen af IDA's Industri 4.0-pris, som i samarbejde med SMVdanmark blev uddelt for første gang i sidste uge.

Svejsehuset A/S har udviklet svejserobotten RO-Buddy, som er målrettet små og mellemstore smede- og produktionsvirksomheder, hvor robotten skal assistere smedene i deres svejsearbejde og smedene selv kan betjene den.

"Med projektet har de svaret på et behov i markedet om en automatiseringsløsning, som er nem at anvende og hurtig at implementere i kundens produktion. De har fra starten af sat brugeren/kunden i centrum og kombineret deres specialviden på området med et dybt kendskab til den hverdag, som maskinen/robotten skal fungere i," fremgår det af juryens begrundelse. 

Historien bliver kun bedre af, at virksomheden også gennem sine nye produkter og ydelser aktivt medvirker til andre SMV’ers udvikling og digitalisering

Ane Buch

Adm. direktør i SMVdanmark og medlem af juryen

Fakta om IDA's Industri 4.0-pris

IDAs industri 4.0-pris har til formål at højne opmærksomhed og læring i særligt SMV-virksomheder om digitalisering og automatisering, der anses som hoveddriverne bag begrebet Industri 4.0.

Prisen uddeles som en faglig anerkendelse til en virksomhed, som har arbejdet med at styrke sin konkurrenceevne gennem integration af ny produktionsteknologi i form af tiltag inden for digitalisering, automatisering og kunstig intelligens.

Prisen er ikke en produktpris, men gives for innovativ anvendelse af teknologier inden for Industri 4.0 universet.

 

Projektet har givet nye kompetencer og kunder

Af begrundelsen fremgår det også, at automatiseringsprojektet har givet et generelt kompetenceløft i virksomheden, og ført til ansættelse af medarbejdere med nye kompetencer, som man ikke rådede over i forvejen.

Svejserobotten har givet nye kunder og øget omsætningen. 

"Svejsehuset A/S har tilgået projektet på en måde, som kan tjene til inspiration for andre SMV’er og ikke mindst bidrage til at afmystificere industri 4.0-begrebet," skriver juryen. 

Hjælper andre SMV'er med automatisering

SMVdanmarks adm. direktør Ane Buch har siddet med i juryen og har samarbejdet med IDA om udviklingen af prisen, der blebv uddelt på en konference om Industri 4.0 i IDA i torsdags.  

"Det er en flot eksempel på at en mindre virksomhed, der er blevet etableret for over 30 år siden kan genopfinde sig selv. Det er sket gennem en digitaliseringsproces, hvor de ikke har overladt til konsulenter at stå for processen men selv tager styringen. Det har åbnet op for nye markeder og nye kunder og de har opdyrke nye kompetencer i virksomheden. Historien bliver kun bedre af, at virksomheden også gennem sine nye produkter og ydelser aktivt medvirker til andre SMV’ers udvikling og digitalisering," siger Ane Buch. 

De nominerede var

QuadSAT

QuadSAT arbejder på en ny teknologi, som kan nedsætte støjen fra den store mængde af satellitter i rummet, samt de navigationssystemer, der findes i fly, skibe og biler, således at sø- og luftfartsindustrienerne, der er afhængige af korrekt og hurtig satellitkommunikation, kan fungere optimalt.

Svejsehuset A/S

Svejsehuset er bygget på et fundament af viden om svejsning og skæring. Vi er uddannede smede, elektroteknikere, ingeniører og maskinmestre, og vi har en bred viden indenfor diverse produkter og materialer til jern og metalindustrien. Vi betragter faktisk os selv mere som undervisere og rådgivere i de rette løsninger til industrien – langt mere end som sælgere.

Intelligent Systems og LT Automation

Intelligent Systems er eksperter indenfor softwareudvikling til automatiserede logistikløsninger, f.eks. til bagagesortering i lufthavne, fuldautomatiske lager- og distributionscentre og automatiseret logistik til hospitaler.

Vil du vide mere om Industri 4.0?

Hos IDA kan du læse artiklen: Forstå Industri 4.0 på 5 minutter