9 ud af 10 koncerter kan afholdes hvis man tillader 500 gæster

Knap 9 ud af 10 koncerter i Danmark bliver normalt holdt for under 500 gæster. Lemper politikerne forsamlingsforbuddet og til gengæld forlanger coronapas og mundbind, vil det således understøtte mange spillesteder, kulturhuse og koncertarrangører. Et forsøg fra Spanien med en koncert med 5.000 gæster viste stort set ingen smittespredning.

Folketingets partier forhandler netop nu om en yderligere genåbning af Danmark. En ny analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, viser, at hvis politikerne åbner for små koncerter, vil det have stor betydning for branchen og alle dens underleverandører. De små koncerter står nemlig for 89 pct. af alle koncerter i Danmark.

Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark, opfordrer til, at politikerne lemper forsamlingsforbuddet og til gengæld forlanger coronapas og mundbind.

”Store dele af eventbranchen, der leverer fx lys, lyd, øl, bygger scener og en masse andet, der er hjertet i selve den praktiske afvikling af koncerter og andre arrangementer, har været lagt ned i over et år nu. Hvis vi ikke snart gør noget, forsvinder en masse kompetencer i branchen, fordi virksomhederne går nedenom og hjem, og mange hæfter personligt for gælden, hvorfor de ikke kan starte nyt. Det kan få konsekvenser for branchen i mange år frem. Smitten er på et stabilt lavt niveau og langt de fleste sårbare og udsatte grupper er færdigvaccinerede, så vi er faktisk i stand til at lukke op for dette område, der desperat mangler omsætning og indtjening,” siger hun.

Et forsøg fra Spanien, hvor man afholdt en koncert med 5.000 tilskuere, førte kun til enkelte smittede, som hovedsageligt blev smittet uden for koncertstedet. Her var der krav om negativ corona-test og mundbind.

”Hvis man i Spanien kan åbne for en koncert for 5.000 mennesker med bundbind og negativ test stort set uden konsekvenser, hvorfor kan vi ikke åbne bare en tiendedel så meget op i Danmark,” spørger Mia Amalie Holstein.

En åbning kræver dog en vis form for garanti, for koncerter og events er karakteriseret ved at kræve længere tids planlægning, mener hun.

”Vi så gerne, at politikerne stiller en garanti for kompensation, så man i branchen tør starte genåbningen. Hvis branchen mod forventning om nogle måneder må lukke ned igen pga. corona, så skal staten dække opstartsomkostningerne,” siger Mia Amalie Holstein.

Ud over at give omsætning til erhvervslivet vil en åbning for mindre koncerter også være til glæde for mange koncertgængere. 44 pct. af alle koncertgæster i 2019 var til koncerter med under 500 tilskuere.

Læs hele analysen her.

David Elmer

Kommunikationschef

mobil 53855370 Læs mere om David Elmer

Jakob Brandt

Adm. direktør

mobil +45 24 25 27 27 tlf +45 32 63 03 04 Læs mere om Jakob Brandt

Måske vil dette indhold også interessere dig?

Slutafregning af kompensation

Slutafregning af kompensation

Vigtig dato: 31. MAJ 2021 bliver fristen for indsendelse af dokumentation til brug for slutaf..

Konfiskering af 3. mands bil: Politiet SKAL tage din bil, hvis andre kører råddent i den!

Konfiskering af 3. mands bil: Politiet SKAL tage din bil, hvis andre kører råddent i den!

Hvis føreren af din bil kører vanvittigt, skal politiet nu konfiskere den! Men hvord..

Tag del i alle vores medlemsfordele

Webinarer

Webinarer

Få ny inspiration og viden. SMVdanmark præsenterer en række interessante webinarer - leveret direkte..

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter.

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Udfyld og send din ansøgning i dag - som medlem får dit firma hurtigt adgang til rådgivning og konta..