Aftale lader festivalernes underleverandører i stikken

Den nye aftale spænder et sikkerhedsnet ud under større arrangementer som fx festivaler, messer og markeder, men den redder ikke alle de underleverandører, som er rygraden i ethvert stort arrangement. Derfor mangler der en tillægsaftale, der tager hånd om underleverandørerne, mener SMVdanmark, der dog kvitterer for, at politikerne udviser rettidig omhu.

Et stort politisk flertal har netop landet en aftale, der skal kompensere omkostningerne for de store, fast tilbagevendende arrangementer som fx Roskilde Festival, hvis coronasmitten til sommer fører til forsamlingsforbud, der gør det umuligt at afvikle arrangementet.

”Jeg er glad for, at politikerne allerede nu erkender, at sommerens arrangementer risikerer at måtte aflyses, og det er rettidig omhu, at de prøver at understøtte oplevelsesindustrien,” siger Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder, herunder en stor del af eventbranchen.

”Men aftalen er ikke god nok, som den ser ud nu, for mens den hjælper messer, festivaler og markeder, så giver den ingen garanti til de hundredvis af underleverandører, der er rygraden i ethvert stort arrangement, fx dem der sætter hegn op, kommer med skurvognene, sørger for lys, lyd og scene og leverer øl og mad til de besøgende. Det manglende sikkerhedsnet vil afholde mange underleverandører fra at kaste sig ud i nye aftaler, og så er der måske kun konkursen tilbage. Og de, der tør tage chancen, risikerer at blive hårdt straffet til sommer. Derfor har vi brug for en tillægsaftale, der gør det soleklart, at også både direkte og indirekte underleverandører får hjælp i tilfælde af en aflysning,” siger han.

Han er også ked af, at aftalen kun gælder de arrangementer, der var kendt før 6. marts 2020.

”Det betyder, at det kun er de arrangementer, vi kender navnet på, fx Roskildefestivalen, der får et sikkerhedsnet. Og spørgsmålet er, om de med aftalens trappemodel får hjælp nok,” siger Jakob Brandt og fortsætter:

“Da alle store arrangementer blev aflyst i sommeren 2020, have oplevelsesvirksomhederne en vis økonomisk reserve at tære på. Den er væk nu. For mange underleverandører er sommeren 2021 knald eller fald. De skal have deres forretning op at køre, ellers er det slut for dem. De har brug for et sikkerhedsnet,” siger han.

Jakob Brandt

Adm. direktør

mobil +45 24 25 27 27 tlf +45 32 63 03 04 Læs mere om Jakob Brandt

David Elmer

Kommunikationschef

mobil 53855370 Læs mere om David Elmer

Måske vil dette indhold også interessere dig?

Skrappere skattekontrol skal rettes mod problemvirksomhederne

Skrappere skattekontrol skal rettes mod problemvirksomhederne

Den øgede kontrol med virksomhedernes betaling af skatter og afgifter skal rettes mod de virksomhede..

En kæmpe sejr for ligestillingen mellem de selvstændige og lønmodtagerne

En kæmpe sejr for ligestillingen mellem de selvstændige og lønmodtagerne

Aftalen om at sidestille selvstændige med lønmodtagere, når det gælder kompensation, er helt på sin ..

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om kunst..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..