Danmark har europæisk bundposition i indspilning af film

Danmark er sammen med Luxembourg de vesteuropæiske lande, som færrest gange har lagt jord til optagelsen af spillefilm de seneste år. Fælles for de to lande er, at de er nogle af de eneste uden produktionsrabat til film.

Det er sjældent, man hører ordet ”action” efterfulgt af smækket fra et klaptræ i Danmark. For mens vi er dygtige til at sætte internationalt fokus på danske film, så er det noget mere vanskeligt for os at tiltrække udenlandske film til Danmark. En del af årsagen er, at Danmark ikke tilbyder produktionsrabat til film, hvilket stort set alle lande omkring os gør. Og det kan betyde økonomisk tab i kraft af både manglende filmproduktion og udeblevne turister.  

Analysens hovedkonklusioner:​

  • Danmark og Sverige er blandt de europæiske lande, der er mindst økonomisk attraktive at indspille og producere film i. Manglende produktionsrabat er en af hovedårsagerne. 
  • Stort set alle vesteuropæiske lande har statslig produktionsrabat. Derudover har lande som Sverige for nyligt igangsat regional produktionsrabat. 
  • Danmark er sammen med Luxembourg de vesteuropæiske lande, der har været lokation for færrest film siden 2010. Manglende produktionsrabat er en del af årsagen.  

 

Læs hele analysen her.

Mia Amalie Holstein

Vicedirektør

mobil +45 53 55 71 77 Læs mere om Mia Amalie Holstein

Gratis webinarer til alle - og kontante fordele til medlemmer:

Gratis webinarer - tilmeld dig nu

Gratis webinarer - tilmeld dig nu

Få ny inspiration og viden. SMVdanmark præsenterer en række gratis webinarer - leveret direkte til d..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..