Den 1. november skal ca. 11.000 virksomheder betale coronalån tilbage

Den 1. november er der frist for tilbagebetaling af momslån 4 og A-skattelån 1. Der er ca. 11.000 virksomheder, der har et eller begge de to lån, – og samlet set har lånene en værdi af ca. 2,3 mia. kr. - men der er mulighed for at få en betalingsordning. .

Den 1. november er der frist for tilbagebetaling af momslån 4 og A-skattelån 1.

Der er ca. 11.000 virksomheder, der har et eller begge de to lån, – og samlet set har lånene en værdi af ca. 2,3 mia. kr.

Mulighed for betalingsordning

En del af disse lån er allerede indeholdt i en betalingsordning, men hvis du har et lån, som din virksomhed har svært ved at betale tilbage nu, kan du stadig nå at oprette en betalingsordning. En betalingsordning hos Skattestyrelsen løber over 12 måneder med afdrag månedligt eller hver 14. dag, og den effektive rente er 8,7 pct. om året og kan ikke trækkes fra i skat.

Man kan kun have én aktiv betalingsordning ad gangen

Husk, at for at kunne få en betalingsordning må din virksomhed ikke i forvejen have en betalingsordning hos Skattestyrelsen, da man kun må have én aktiv betalingsordning ad gangen.  

Derudover må virksomheden ikke i forvejen have skattekontogæld under inddrivelse eller udestående indberetninger af A-skat, moms eller øvrige afgifter, som er blevet foreløbigt fastsat af Skattestyrelsen.

Du kan læse mere om betalingsordninger på Skattestyrelsens hjemmeside.

Det er også altid en mulighed at afsøge alternative finansieringsmuligheder i pengeinstitutter, hvor rente- og betalingsbetingelser kan være bedre end hos Skattestyrelsen.
Se mere på skat.dk/corona.

Sådan betaler du lån tilbage

Du betaler lån tilbage til Skattekontoen på TastSelv Erhverv. Husk, at du tidligst kan betale til Skattekontoen 5 hverdage før fristen. Du kan få hjælp til, hvordan du betaler på skat.dk/skattekontobetaling.

Hvis du har ældre gæld på Skattekontoen, vil den blive dækket først af indbetalingen til lånet. Det er derfor ikke muligt at øremærke indbetalingen til dækning af lånet. På Skattekontoen under Kontostatus vil du kunne se, hvad beløbet er blevet brugt til.

 

David Elmer

Kommunikationschef

mobil 53855370 Læs mere om David Elmer

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om betalingsløsninger eller det om..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..