Gode nyheder: Skatteministeren i bakgear på skøre regler om firmabiler

Nye regler om registrering af brugere i firmabiler bliver nu trukket tilbage efter pres fra SMVdanmark og andre aktører. - Stor tak til skatteminister Rasmus Stoklund for at lytte til vores bekymringer, siger adm. direktør Jakob Brandt.

Lige inden sommerferien udstedte Skatteministeriet en bekendtgørelse, der pålagde alle virksomheder med firmabiler at registrere hver enkelt medarbejder, der bruger bilen i 30 dage eller derover, i Det Digitale Motorregister. Ved hver ny medarbejder en ny registrering og et gebyr på 340 kr.  

Det mødte stor kritik fra SMVdanmark og flere andre aktører for at være et helt unødvendigt lag af bureaukrati og bøvl for virksomhederne. Nu har skatteminister Rasmus Stoklund netop meldt ud, at reglerne justeres. Medarbejdere skal således alligevel ikke registreres som brugere af virksomhedernes biler, og dermed undgår virksomhederne de administrative byrder, der er forbundet med at opfylde registreringspligten.  

 - Det er vigtigt, at vores skattesystem understøtter de danske arbejdspladser både for arbejdsgivere og -tagere. Og det har ikke været hensigten at skabe flere byrder for virksomhederne. Derfor lytter jeg naturligvis til branchen, når de fortæller, at lovgivningen rammer skævt, siger skatteminister Rasmus Stoklund i pressemeddelelse.  

SMVdanmark: Stor tak for at lytte  

Det vækker glæde hos SMVdanmark. Adm. direktør Jakob Brandt siger: 

 - Det er glædeligt, at skatteministeren nu går i bakgear og ruller de her tossede regler tilbage. Den mængde bøvl og bureaukrati, som man her belemrede både virksomheder og medarbejdere med, var ganske enkelt helt skudt over målet. Stor tak til Rasmus Stoklund for at lytte til vores bekymringer. 

Jakob Brandt siger videre:

- Jeg kan undre mig over, at sådan en regelændring overhovedet kan ske, uden at man får tænkt igennem, hvad det vil betyde i praksis. Jeg håber derfor også, at der for alle i systemet kan være en læring i denne proces, så man tænker mere over, om nye regler og krav måske kan undværes, inden man sætter maskinen i gear. 

Stadig registrering af personer, der er beskattet af fri bil 

Træerne vokser dog ikke ind i himlen. I den ændring af bekendtgørelsen, som nu er sendt i høring, skal ansatte, der beskattes af fri bil, stadig registreres i motorregistret. 

Jakob Brandt siger: 

- Det ser ud som om, at pligten til registrering desværre bliver fastholdt for de personer, der er beskattet af fri bil. Det betyder øget administration og gebyrer for virksomhederne. Derudover medfører enhver ny registreringspligt en mulighed for at lave fejl og i dette tilfælde blive pålagt en bøde. Det er uheldigt. 

Det politiske formål med denne registrering er at dæmme op for vanvidsbilisme, men det problem bliver ikke løst, mener SMVdanmark.  

- Virksomhederne kan godt acceptere administration, hvis der et formål med det. Men det er simpelthen svært at se, hvordan vi forhindrer vanvidsbilisme eller letter politiets efterforskning gennem denne registreringspligt. Derfor havde vi meget gerne set, at ministeren også havde slået bak på registreringen for personer, der beskattes af fri bil, og det kommer vi til fortsat at presse på for, siger Jakob Brandt. 

Er du medlem af SMVdanmark, og har du spørgsmål til reglerne, så kan du kontakte vores juridiske rådgivning, som kan hjælpe dig. 

Er du ikke medlem, men ønsker at blive det for at få hjælp, så læs mere her.  

Asbjørn Lindsø

Kommunikations- og pressechef

tlf +45 21534364 Læs mere om Asbjørn Lindsø

Jakob Brandt

Adm. direktør

mobil +45 24 25 27 27 tlf +45 32 63 03 04 Læs mere om Jakob Brandt

Få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om lovpl..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..