I tvivl om betalingskort? Tjek vilkårene, for Dankort er billigst

Når ens kunde bruger betalingskort, kan det føles som det nemmeste, at have en fastpris-model med én fast sats pr. transaktion. Men det kan også være en dyr løsning. Vær opmærksom på, om det rene Dankort er en del af din betalingskortløsning, for dankortet er det billigste alternativ frem for udenlandske kort som fx Visa og Mastercard.

Stadig flere leverandører af kortindløsning giver ikke mulighed for, at virksomheden kan tage imod rene Dankort. Hvis kunden betaler med fx Visa/Dankort eller MasterCard/Dankort vil det derfor være det udenlandske kort, der gælder. Og det er typisk en dyrere løsning for virksomheden. For virksomhedens udgift pr. transaktion med udenlandske betalingskort er højere end ved Dankort.

Men det kan være svært at gennemskue hvilken model, der er billigst. Fastpris-modeller uden Dankort, hvor der kun er én fast sats pr. transaktion, inkl. leje af terminal, bliver mere og mere udbredt. Fastprismodellen gør det svært at sammenligne med aftaler, der har separate priser for Dankort, internationale kort (debet/kredit) og terminal. Hvis du vælger en fastprisløsning, hvor terminalleje og kortindløsning er samlet i én aftale, så er det ofte uden Dankort og medfører typisk også ganske lange bindingsperioder, ofte på op til tre år eller derover.

Derfor bør du altid bruge tid på at tjekke dine vilkår nøje og regne efter, om du får den bedste og billigste løsning, inden du evt. indgår en ny aftale.

 

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om kunst..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..