Ny analyse: Frisørerne har milliardtab og mange frygter konkurs

Tvangslukningen siden jul har kostet de danske frisører omkring 1 mia. kr. i tabt omsætning, og mere end hver 10. frisør er i “meget høj grad” eller i “høj grad” truet af konkurs, hvis nedlukningen varer en måned til. Varer nedlukningen længere, stiger den andel til hver 4. frisør. Det viser en ny analyse fra SMVdanmark.

Frisørerne har været lukket siden 21. december, og lukningen tærer voldsomt på deres kassebeholdning. For på trods af kompensationspakkerne, er der stadig store udgifter ved at være tvangslukket. 13 procent af frisørerne er efter eget udsagn i “meget høj grad” eller i “høj grad” truet af konkurs, hvis nedlukningen varer en måned til. Det viser en rundspørge fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder. 

”Pengene fosser ud af frisørernes lommer. De kunne til dels klare den første nedlukning, men nu har de ikke mere fedt tilbage på kroppen under den anden nedlukning. Mange befinder sig på en økonomisk katastrofekurs,” siger Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark. 

Varer nedlukningen to måneder til, er det næsten hver 4. frisør, der vurderer, at de i høj eller meget høj grad er i fare for en konkurs. 

”Det er helt afgørende, at frisører og andre liberale erhverv hurtigt får lov at åbne. De er økonomisk voldsomt presset, og smitterisikoen hos en frisør er meget lav, viser et studie fra Tyskland. Frisørerne har et højt hygiejneniveau, de bruger typisk både handsker og værnemidler, og de har fuldt styr på, hvem deres kunder er, så hvis der skulle opstå smitte, vil det være meget nemt at smitteopspore,” siger Mia Amalie Holstein.  

Tab på 1 mia. kr. 

To ud af tre frisører har øget deres gæld siden corona-krisen startede, og alene siden jul har branchen tabt i omegnen af 1 mia. kr., viser SMVdanmarks  analyse. Gældspuklen skyldes sandsynligvis blandt andet, at kompensationspakkerne kun delvist dækker udgiften ved tvangslukningen. En frisør med fem ansatte på overenstkomstvilkår har i gennemsnit udgifter til hjemsendte medarbejdere på ca. 50.000 kr. om måneden, vurderer SMVdanmark. 

”Mange frisørsaloner er personligt ejede virksomheder, så frisørerne hæfter personligt for deres gæld. Vi får flere tilbagemeldinger om, at vores medlemmer nu begynder at tage lån blandt venner og familie,” siger Mia Amalie Holstein. 

Hent analysen som PDF

Mia Amalie Holstein

Vicedirektør

mobil +45 53 55 71 77 Læs mere om Mia Amalie Holstein

David Elmer

Kommunikationschef

mobil 53855370 Læs mere om David Elmer

Måske vil dette indhold også interessere dig?

Skrappere skattekontrol skal rettes mod problemvirksomhederne

Skrappere skattekontrol skal rettes mod problemvirksomhederne

Den øgede kontrol med virksomhedernes betaling af skatter og afgifter skal rettes mod de virksomhede..

En kæmpe sejr for ligestillingen mellem de selvstændige og lønmodtagerne

En kæmpe sejr for ligestillingen mellem de selvstændige og lønmodtagerne

Aftalen om at sidestille selvstændige med lønmodtagere, når det gælder kompensation, er helt på sin ..

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om kunst..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..