Ny brancheorganisation: De danske destillerier og spiritus-producenter samles i SMVdanmark

Den danske destilleribranche får et nyt samlingspunkt hos erhvervsorganisationen SMVdanmark. Det står klart efter et stormøde i branchen, hvor de toneangivende danske destillerier har besluttet at give branchen et nyt hjem.

En række danske destillerier og spiritus-producenter går sammen i nyt branchefællesskab under SMVdanmark. Adm. direktør i SVMdanmark, Jakob Brandt, yderst til venstre. 

Den danske produktion af whisky, gin og andre spiritusprodukter er i en rivende udvikling, og branchen rummer et stort potentiale for at skabe øget vækst, arbejdspladser og turisme i Danmark.  

Derfor samler de danske destillerier sig nu i et nyt branchefællesskab, som får hjemsted hos erhvervsorganisationen SMVdanmark, der i forvejen repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder fra forskellige brancher. Det blev besluttet på et stormøde i branchen 26. juni. Målet er at styrke de danske spiritusproducenter, deres eksportmuligheder, turisme, synlighed og interessevaretagelse. Et mål på den lange bane er at få udbredt og varemærkeregistreret brandet dansk whisky som et særligt kvalitetsmærke. 

Hans Martin Hansgaard er medstifter af Stauning Whisky og blandt initiativtagerne til det nye branchefællesskab under SMVdanmark. Han siger: 

”Der er sket utroligt meget i branchen de seneste år. Der er virkelig kommet fokus på kvalitet, håndværk, bæredygtighed og brug af lokale råvarer - på hvad vi kan i Danmark på det her område. Hvis vi skal tage de næste skridt, så er det vigtigt, at branchen samler kræfterne og arbejder strategisk og med en klar fælles retning og for alvor får sat Danmarks spiritusproducenter på verdenskortet. Det får vi mulighed for i det her nye fællesskab under SMVdanmark, som jeg synes gør et fremragende arbejde med at fremme interesserne for små og mellemstore virksomheder".

Adm. direktør i SMVdanmark Jakob Brandt glæder sig over den store vilje i branchen til at stå sammen og arbejde for at udnytte det store potentiale som en del af SMVdanmark: 

“Jeg er meget tilfreds med denne tillidserklæring fra de danske destillerier og spiritusproducenter: At de ser os i SMVdanmark som den helt rigtige organisation til at hjælpe med at løfte dem som branche og realisere deres potentiale for yderligere vækst. Jeg er helt sikker på, at vi sammen kan gøre en forskel for branchens virksomheder med de kompetencer, vi har i SMVdanmark indenfor både eksport, interessevaretagelse, juridisk rådgivning og kommunikation, og jeg glæder mig til at komme i gang.” 

Der afholdes stiftende møde efter sommerferien, hvor branchen sætter sig sammen og aftaler prioriteter for indsatsen. Allerede nu står det klart, at indsatsen blandt andet vil fokusere på:  

 • Turisme  
 • Eksport 
 • Kvalitetsudvikling 

Blandt de stiftende medlemmer af branchefællesskabet er toneangivende destillerier som Stauning Whisky og Copenhagen Distillery, men også en lang række andre destillerier har meldt sig ind.  

Målet er at samle alle danske destillerier og spiritusproducenter under branchefællesskabets vinger. Følgende virksomheder er lige nu med branchefællesskabet:

 1. BeGin CPH ApS
 2. Brandbygegaard
 3. BULLSEYE SPIRITS ApS
 4. Copenhagen Distillery ApS
 5. FARY LOCHAN DESTILLERI A/S
 6. Knaplund Destilleri ApS
 7. Knaplund Event ApS
 8. Marsk Destilleriet ApS
 9. Mosgaard Whisky A/S
 10. Nordisk Brænderi ApS
 11. Nyborg Destilleri ApS
 12. Sall Whisky Distillery ApS
 13. Sams Island Distillery ApS
 14. STAUNING WHISKY A/S
 15. Søgaards Destilleri ApS
 16. Thornæs Destilleri A/S
 17. Thy Whisky ApS
 18. WY Distillery ApS
 19. ÆRØ WHISKY A/S

Asbjørn Lindsø

Kommunikations- og pressechef

tlf +45 21534364 Læs mere om Asbjørn Lindsø

Jakob Brandt

Adm. direktør

mobil +45 24 25 27 27 tlf +45 32 63 03 04 Læs mere om Jakob Brandt

Få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om kunst..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..