Personalepolitik om vanvidskørsel

I forlængelse af, at SMVdanmark udsendte udkast til standardtekster til tillæg til ansættelseskontrakter, har vi fået flere henvendelser fra medlemmer om, at især 3F har anbefalet deres medlemmer ikke at skrive under på tillæggene.

3F har begrundet det med, at tillæggene efter deres opfattelse var ulovlige, fordi 3F mener, at de fratager medarbejderne muligheden for en individuel vurdering af deres erstatningsansvar. Dette er efter SMVdanmarks vurdering direkte forkert og ikke juridisk korrekt.

For at undgå disse konflikter ude i virksomhederne har SMVdanmark udarbejdet et udkast til en personalepolitik, der indeholder de samme forpligtelser til medarbejderen om fremlæggelse af privat straffeattest og muligheder for virksomheden for at rejse erstatningskrav, hvis bilen skulle blive konfiskeret pga. medarbejderens vanvidskørsel.

Fordelen ved at integrere det i personalepolitikken er, at medarbejderen ikke skal skrive under for, at det er gældende, samtidig med at virksomhedens juridiske stilling ikke ændres overfor medarbejderen. Virksomheden kan rejse krav i samme omfang, som hvis oplysningerne udgør et tillæg til ansættelsesaftalen.

SMVdanmark har desuden udarbejdet en ny version af tillægget til ansættelsesaftalen med en lidt ændret ordlyd, men med samme juridiske indhold som den første udgave. Det er SMVdanmarks forhåbning, at den lidt mindre kategoriske ordlyd kan afbøde nogle af de konflikter, som virksomhederne har oplevet, samtidig med at de juridiske muligheder forbliver de samme overfor medarbejderen.

Det skal understreges, at det stadig er usikkert i hvilket omfang de udarbejdede dokumenter kan afværge en konfiskation af køretøjet, da vi endnu ikke har set, hvilken linje domstolene anlægger i vurderingen.

Jeppe Rosenmejer

Chefjurist, cand.jur., LL.M.

tlf +45 32 63 03 11 Læs mere om Jeppe Rosenmejer

Måske vil dette indhold også interessere dig?

Konfiskering af 3. mands bil: Politiet SKAL tage din bil, hvis andre kører råddent i den!

Konfiskering af 3. mands bil: Politiet SKAL tage din bil, hvis andre kører råddent i den!

Hvis føreren af din bil kører vanvittigt, skal politiet nu konfiskere den! Men hvordan stille..

Tag del i alle vores medlemsfordele

Webinarer

Webinarer

Få ny inspiration og viden. SMVdanmark præsenterer en række interessante webinarer - leveret direkte..

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Udfyld og send din ansøgning i dag - som medlem får dit firma hurtigt adgang til rådgivning og konta..