Spar penge ved elektronisk fakturering

Europæiske standarder for e-fakturering gør det lettere at sende elektroniske fakturaer på tværs af EU og åbner op for et marked for private virksomheder. Samtidig er der store effektiviserings-gevinster at hente – også for SMV’er.

Fælles standarder gør det lettere at handle på tværs af EU-lande, og det kan være en fordel for mange små og mellemstore virksomheder at tilgå en standardiseret e-fakturering, så den europæiske handel kan blive mere gnidningsløs. I dag er man kommet et skridt videre, således at elektronisk fakturering ikke blot er at sende en PDF-fil.

”Vi ser en klar fordel for små og mellemstore virksomheder i at anvende elektronisk fakturering, som kan gøre handel med udlandet lettere og i sidste ende sikre, at man modtager sin betaling og spare på de administrative ressourcer,” siger Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMVdanmark.

 

Gratis at være med

Elektronisk fakturering kan være med til at lette det administrative arbejde og gøre bogføringen lettere med den rette opsætning.

For virksomheder er det gratis at tilmelde sig NemHandelsRegistret, hvor man kan sende elektroniske fakturaer sikkert og nemt og dermed undgå fejl. I dag anvendes registret af mange virksomheder, og der sendes hver måned ca. 2. mio. fakturaer.