Vel tilbage fra ferie – og klar til moms 1. september?

Forhåbentlig har I, der hver dag arbejder hårdt i jeres virksomhed, haft en velfortjent sommerferie. Og nu rammer I så igen hverdagens opgaver og To-do lister. Står der momsfrist på din To-do?

Husk momsfristen 1. september

1. september er momsfrist for både jer, der afregner halvårligt og jer, der afregner kvartalsvist.

Det er hhv. første halvår og andet kvartal, der skal indberettes moms for. Husk at indberette til fristen, så du undgår rykkere og gebyr.

Få automatiske påmindelser om kommende frister

Har du brug for hjælp til indberetning, bogføring eller hvad du kan trække fra, så kig forbi skat.dk/huskmoms, hvor Skat har samlet guides og gode råd. Her kan du som noget nyt også få påmindelser om kommende momsfrister til din egen kalender.

Gode vaner til at holde styr på momsen

Har du gode momsvaner? Eller kender du det, at man en dag før fristen leder efter et bilag eller opdager, at man er bagud med bogføringen?  Her får du tre forslag til gode momsvaner:

1. Gem dine bilag – evt. i ringbind, skuffedarier og lommer - men helst digitalt
Tag billeder af dine kvitteringer og send dem til dig selv med en bemærkning. Du kan også bruge et regnskabssystem, som ofte vil have en scanningsfunktion.
Alle poster i dit momsregnskab skal være dokumenteret med bilag. Hvis et bilag ikke opfylder kravene, kan det betyde, at du mister retten til at trække momsen på bilaget fra. 

2. Bogfør løbende - brug evt. et regnskabssystem
Når du er momsregistreret, skal du føre et regnskab over køb og salg af varer og ydelser, og du skal bogføre. På den måde får du et godt overblik over virksomhedens økonomi og kan lettere indberette de rigtige tal, når det er tid. 

3. Få styr på, hvad du kan trække fra
Besøg Bogføringsguiden og vælg din virksomhedstype og se, hvad du kan trække fra. Skat ser ofte fejl i momsfradrag ved køb af:  Mad og drikke, beklædning, rejser og transport og elektronik.

Mange glemmer dette: Husk også at indberette 0

Du skal også indberette moms, selvom din virksomhed ikke har haft køb eller salg i momsperioden. Du skal da indberette 0 kr. (nulindberetning). Indberetter du ikke, laver Skat et midlertidigt skøn (foreløbig fastsættelse). Det koster 800 kr. i afgift.

Først tjekker du, så tjekker Skat…

Når du har gjort dit arbejde og indberettet moms, starter vores arbejde i Skattestyrelsen med at tjekke tallene. Vi samler og analyserer løbende data, og en del kontrol sker helt automatisk og digitalt.

Selvom Skat tjekker tal og oplysninger løbende er det vigtigt, at du selv har styr på reglerne og på den moms, du skal betale. Skat gør deres bedste for at vejlede dig, men i sidste ende er det dit ansvar. 

Du kan læse mere om Skattestyrelsens kontrolarbejde på skat.dk/skattekontrol

Få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om kunst..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..