Rentefrit lån skal tilbagebetales 1. april – men der findes en afdragsordning

Har du rentefrit moms- eller A-skatte-lån har du mulighed for at få en udvidet betalingsordning på Skattekontoen, som strækker sig over 24 måneder i stedet for normalt 12 måneder. Der er en begrænset ansøgningsfrist på 1 måned.

Rentefrit lån skal tilbagebetales 1. april – men der findes en afdragsordning.

Har du rentefrit moms- eller A-skatte-lån har du mulighed for at få en udvidet betalingsordning på Skattekontoen, som strækker sig over 24 måneder i stedet for normalt 12 måneder. Der er en begrænset ansøgningsfrist på 1 måned.

Opret en udvidet betalingsordning fra den 15. marts til den 15. april

Du kan oprette betalingsordningen via Skattekontoen fra den 15. marts til den 15. april 2022.

Du kan læse mere om den udvidede betalingsordning og få hjælp til, hvordan du opretter en betalingsordning, på skat.dk/betalingsordning.

Hvis du har Skattekontogæld under inddrivelse

For at kunne oprette betalingsordningen må du ikke have gæld på Skattekontoen, som er under inddrivelse. Du kan se, om du har Skattekontogæld under inddrivelse, i TastSelv Erhverv under Kontostatus. Hvis teksten Poster overdraget til inddrivelse hos Gældsstyrelsen fremgår nederst på siden, har du gæld til inddrivelse.

Har du Skattekontogæld, som er sendt til inddrivelse, skal du tjekke, om du har andre åbne poster på Skattekontoen.

Hvis du ikke har andre åbne poster, skal du gøre følgende:

  • Indbetal beløbet, der dækker din Skattekontogæld, der er sendt til inddrivelse – vær opmærksom på, at hvis du har et rentefrit lån, der har betalingsfrist den 1. april 2022, og hvis du ønsker at inkludere lånet i en betalingsordning, skal du betale din Skattekontogæld under inddrivelse senest den 22. marts 2022.

Hvis du har andre åbne poster, skal du gøre følgende:

  • Indbetal beløbet, der dækker både dine åbne poster og din Skattekontogæld, der er sendt til inddrivelse – vær opmærksom på, at hvis du har et rentefrit lån, der har betalingsfrist den 1. april 2022, og hvis du ønsker at inkludere lånet i en betalingsordning, skal du betale din Skattekontogæld under inddrivelse senest den 22. marts 2022.

Du finder den betalingslinje, du skal bruge til at betale, på Skattekontoen under Stamoplysninger.

Øvrige betingelser for betalingsordningen

Når du har betalt din eventuelle Skattekontogæld, som er sendt til inddrivelse hos Gældsstyrelsen, skal du også leve op til nedenstående krav for at kunne få betalingsordningen. Din virksomhed:

  • må ikke have en foreløbig fastsættelse af skat, moms eller afgifter – hvis du har en foreløbig fastsættelse, skal du erstatte den med en indberetning, inden du kan oprette en betalingsordning
  • må ikke have andre betalingsordninger på Skattekontoen – hvis din virksomhed har en eksisterende betalingsordning, der strækker sig længere end 1. april 2022, skal denne betalingsordning indfries, før du kan oprette en udvidet betalingsordning. Det skal du gøre senest den 22. marts, hvis du har et lån, der skal betales tilbage den 1. april, som du vil inkludere i den udvidede betalingsordning
  • kan ikke få betalingsordning for toldfordringer.

Hvis du får betalingsordningen, skal du være særlig opmærksom på, at:

  • du skal overholde alle betalingsrater i betalingsordningen og alle andre betalingsfrister på Skattekontoen, herunder betaling af renter, i hele betalingsordningens løbetid
  • hvis Skat opsiger dit rentefrie lån, fordi du ikke overholder betingelserne, så ophører betalingsordningen, hvis den inkluderer det rentefrie lån, der forfalder til betaling efter den 1. april.

Du skal betale renter af betalingsordningen

Du skal være opmærksom på, at betalingsordningen lige nu koster 0,7 % i rente om måneden. En 24 måneders betalingsordning på 1 mio. kr. vil koste ca. 97.000 kr. i renter med den nuværende rentesats.

Hold dig opdateret på skat.dk/corona

skat.dk/corona kan du finde information om hjælpepakker på skatte- og afgiftsområdet. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 72 22 28 00.

 

Jeppe Rosenmejer

Chefjurist, cand.jur., LL.M.

tlf +45 32 63 03 11 Læs mere om Jeppe Rosenmejer

Tag del i alle vores medlemsfordele

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Spar op til 50% på dine eksportdokumenter

Kom hurtigere over grænsen med et ATA Carnet. Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på d..

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Ja tak, jeg vil gerne indmelde mit firma

Udfyld og send din ansøgning i dag - som medlem får dit firma hurtigt adgang til rådgivning og konta..