Gavekort tæller ikke med i omsætningen nu

Gavekort købt nu, tæller først med i virksomhedens omsætning på det tidspunkt, hvor gavekortet indløses.

Det har tidligere været myndighedernes vurdering, at gavekort købt under corona-krisen talte med i virksomhedernes omsætning på salgstidspunktet, altså nu under krisen. Men her i påsken har Erhvervsministeren besvaret et spørgsmål stillet af Venstre på foranledning af SMVdanmark og svaret er gode nyheder for alle virksomheder, der gerne vil sælge gavekort for at redde sin virksomhed under krisen.

Erhvervsministeren slår nemlig i svaret fast, at gavekort købt nu, først tæller med i virksomhedens omsætning på det tidspunkt, hvor gavekortet indløses.

Frisørerne og de nedlukkede barer, cafeer og restauranter kan derfor sælge et gavekort nu uden, at det medfører, at de ikke længere kan få 100 pct. dækning af deres faste udgifter i nedlukningsperioden.

Jeppe Rosenmejer

Juridisk chefkonsulent i SMVdanmark

Det vil sige, at man som virksomhed kan sælge gavekort og som kunde kan støtte sin lokale virksomhed ved at købe gavekort nu uden, at det går ud over virksomhedernes mulighed for at få del i de redningspakker, som er stillet til rådighed.

Frisørerne og de nedlukkede barer, cafeer og restauranter kan derfor sælge et gavekort nu uden, at det medfører, at de ikke længere kan få 100 pct. dækning af deres faste udgifter i nedlukningsperioden.