Hjælpepakker: 63 pct. af ansøgningerne er ikke udbetalt

Ny analyse fra SMVdanmark viser, at 63 pct. af ansøgningerne til kompensationsordningerne stadigvæk ikke er blevet udbetalt. Værst ser det ud med ansøgningerne for kompensation for faste omkostninger, hvor kun 2 pct. af ansøgningerne har fået pengene udbetalt.

SMV’ernes største udfordring lige nu er, at de venter på pengene fra hjælpepakkerne.

Det viser en ny undersøgelse fra SMVdanmark. Derfor er det også fatalt, at 63 pct. af ansøgningerne fra SMV’er endnu ikke er blevet udbetalt.

“44 procent af vores medlemmer har søgt støtte, så der er tale om mange tusind virksomheder, der venter på udbetalinger. Hvis likviditeten ikke kommer lige nu, går de konkurs,” siger vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt.

Han henviser til, at det snart er den første dag i en ny måned, hvor der skal betales løn til medarbejderne og husleje.

“Jeg mener, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at få pengene ud til virksomhederne nu. Så må vi slække lidt på forsigtigheden, for ellers så knækker virksomhederne nakken på bureaukrati,” siger vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt.
“Jeg mener, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at få pengene ud til virksomhederne nu. Så må vi slække lidt på forsigtigheden, for ellers så knækker virksomhederne nakken på bureaukrati,” siger vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt. Ulrik Jantzen/BüroJantzen.

Kun 2 pct. af ansøgningerne til kompensation for faste omkostninger er udbetalt

Med tanke på, at der skal betales husleje lige om lidt, er det derfor også paradoksalt, at kun 2 pct. af ansøgninger til kompensationsordningen for faste omkostninger er blevet udbetalt. 

Tallene ser desværre ikke meget bedre ud, når det kommer til kompensationsudbetalingerne for tabt omsætning, hvor kun 16 pct. af ansøgningerne er blevet udbetalt.

“Jeg mener, at vi skal gøre alt, hvad vi kan for at få pengene ud til virksomhederne nu. Så må vi slække lidt på forsigtigheden, for ellers så knækker virksomhederne nakken på bureaukrati,” siger vicedirektør i SMVdanmark Jakob Brandt.

SMVdanmarks analyse viser, at 46 pct. af ansøgningerne for lønkompensation er udbetalt.

Hovedpointer fra undersøgelsen

- Medlemsvirksomhedernes største udfordring er, at de venter på kompensation

- 44 pct. af medlemsvirksomhederne har søgt om økonomisk støtte

- For 63 pct. af de ansøgninger, som vores medlemmer har sendt afsted, venter stadig på kompensation

- 46 pct. af ansøgningerne for lønkompensation er blevet udbetalt

- 16 pct. af ansøgningerne for tabt omsætning er blevet udbetalt

- 2 pct. af ansøgningerne for faste omkostninger er blevet udbetalt.

 

SMV'erne venter stadig på kompensationen

Læs SMVdanmarks temaanalyse om SMV'erens manglende kompensation / april 2020