Kompensation for faste omkostninger forventes åbnet onsdag

Erhvervsministeren til virksomheder: Få din revisor til at forberede ansøgning nu

Erhvervsminister Simon Kollerup forventer, at kompensationsordningen åbner på onsdag den 8. april og beder derfor virksomhederne forberede sine ansøgninger allerede nu.

Den 2. april blev bekendtgørelsen for kompensation for virksomhedens faste omkostninger, med tilhørende vejledning til både virksomheder og revisorer, udsendt. Det betyder, at rammen, som virksomheden kan tage udgangspunkt i, når de skal lave deres ansøgninger, allerede ligger klar på virksomhedsguiden.dk.

Derfor anbefaler erhvervsministeren at virksomhederne, allerede nu, kontakter en revisor.

Der skal revisor på

Foruden kravene til kompensationsordningen skal virksomheden nemlig aflevere en revisorpåtegnet opgørelse over faste omkostninger, der skal sendes digitalt til Erhvervsstyrelsen. Det sker i forbindelse med ansøgningen.

Derfor er det vigtigt, at virksomheden allerede nu tager fat i en revisor og går i gang med forberedelserne til ansøgningen, så de hurtigt kan sendes afsted, når der åbnes for ansøgninger.

Såfremt ansøgningen udløser kompensation, ydes der godtgørelse på op til 80 pct. af udgiften til revisorbistand og maksimalt 16.000 kr.

Kompensationsordningen helt kort

Ordningen er tilsigtet corona-lidende virksomheder så de fortsat kan betale deres omkostninger til husleje, renteudgifter m.m.. For at få andel i kompensationen skal virksomheden opleve nedgang i omsætning på mindst 40 procent som følge af COVID-19-pandemien og/eller de tiltag, der gennemføres for at begrænse spredningen i Danmark. Dette skal virksomheden selv erklære på tro og love, og afhængigt af omsætning vil virksomheden herefter kunne få kompensation for helt op til 80 procent af de faste omkostninger.

Yderligere oplysninger:

Se mere på virksomhedguiden.dk

Har du spørgsmål kan du også ringe til Erhvervsstyrelsens hotline på tlf. 72 20 00 34
De har åbent mandg til torsdag 08.30-16.00 og fredag 09.00-15.00.