Lønkompensationsordningen forlænget til udgangen af august

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har besluttet at forlænge lønkompensationsordningen for privatansatte frem til den 29. august.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter kom ved sidste forhandlingsrunde frem til en forlængelse af ordningen for lønkompensation for privatansatte, fyringstruede medarbejdere. 

Ordningen løber nu frem til den 29. august 2020 og vil derefter ikke blive forlænget, lyder meldingen. Dog er parterne enige om, at ordningen fortsat skal gælde virksomheder, der efter den 29. august fortsat er tvangslukket. For disse virksomheder ophører ordningen først, når forbuddet mod åbning ophæves.

Sommerferien førte til forlængelse

Tidligere er ordningen blevet forlænget til den 8. juli, men efter pres fra forskellige politiske parter og organisationer, herunder SMVdanmark, valgte arbejdsmarkedets parter at forlænge ordningen yderligere, da det formodes, at ordningens ophør vil føre til afskedigelser - og at sommerferien ikke er en gunstig periode for afskedigede medarbejdere at skaffe sig nyt arbejde i. 

Ordningen skal genansøges

Alle virksomheder, der benytter sig af ordningen skal genansøge til Erhvervsstyrelsen om forlængelsen fra 9. juni til 8. juli 2020. Det gælder også forlængelsen fra 9. juli 2020 til 29. august 2020.

Med den seneste forlængelse er det aftalt, at lønmodtageren  skal holde op til 3 ugers ferie fra 9. juli 2020 til 29. august 2020. I forvejen er det en del af trepartsaftalen om lønkompensation, at medarbejderen skulle holde ferie og/eller afspadsere i op til fem dage i kompensationsperioden fra 9. marts 2020 til 8. juni 2020.

Der er nu åbent for genansøgning. Få vejledning og læs mere her.

 

Sådan er lønkompensationsordningen:

Virksomhederne kan få op til 30.000 kr. pr. hjemsendte medarbejder om måneden mod at vedkommende medarbejder ikke afskediges. 

Ordningen dækker op til 90 pct.af lønnen for timelønnede og 75 pct. af lønnen for funktionærer op til 30.000 kr. 

Virksomheden skal selv betale den del af lønnen, der ligger udover 30.000 kr. om måneden og 25 pct. af lønnen for fuldtidsansatte. Virksomheden skal selv betale 10 pct. af lønnen til timelønnede.  

Aftalen gælder for lønmodtagere i private virksomheder, der står overfor at skulle varsle afskedigelser for minimum 30 pct. af medarbejderstaben eller mere end 50 ansatte, som følge af Coronakrisen.

Virksomheden ansøger digitalt på virk.dk

Når Coronakrisen er overstået, skal virksomheden indsende dokumentation for, at de udbetalte penge er brugt til formålet. Erhvervsstyrelsen kan kræve at dokumentationen skal ske med revisorbistand.

Læs mere om hjælpepakker