Muligheden for rentefrie momslån lukker 15. juni

Skal du nå at låne i din indbetalte moms, eller lønsumsafgift? Så skal du ansøge nu. Ordningen lukker på mandag.

For at styrke virksomhedernes likviditet under coronakrisen, opfordrede SMVdanmark fra krisens begyndelse Folketinget til, at lade virksomhederne låne i deres moms- og lønsumsafgiftsindbetalinger.

I begyndelsen af maj besluttede Folketinget så, at virksomheder rentefrit kunne låne deres allerede indbetalte moms eller lønsumsafgift til tilbagebetaling senest den 1. april 2021.

Nu udløber ordningen imidlertid. Sidste frist for ansøgning er på mandag den 15. juni. Skal du nå at benytte dig af muligheden, skal du derfor bruge lidt af din arbejdstid i weekenden på at ansøge om lånet. 

Læs mere og ansøg om lån på virk.dk 

 

Virksomheder, som er omfattet af lånemuligheden

SMV’er kan ansøge om et rentefrit lån, som beløbsmæssigt svarer til den momsangivelse, der havde frist 2. marts 2020.

SMV’er, som er registreret for lønsumsafgift efter metode 4 med ansatte, kan ansøge om et lån, der beløbsmæssigt svarer til den lønsumsafgift, virksomheden har angivet for 1. kvartal 2020.

SMV’er, som har angivet lønsumsafgift af overskuddet for indkomståret 2019 - eller det skæve indkomstår, der træder i stedet - kan ansøge om et lån, som svarer til en fjerdedel af afgiftens størrelse. Det er kun virksomheder, som afregner lønsumsafgift efter metode 4, som kan få lånet, f.eks. læger, tandlæger, fysioterapeuter, vognmænd og kultursektoren.

Læs mere om disse virksomheder på Skat.dk 

Ikke alle virksomheder kan få lån

Vær opmærksom på, at det ikke er alle virksomheder, der kan benytte sig af lånemuligheden. Det gælder primært virksomheder, der har haft ’knas’ i deres momsforhold; er under konkurs eller rekonstruktion; hvor ledelsen er dømt for skattesvig m.m.; eller fra april til juni har skiftet mere end 50 pct. af ledelsen ud, medmindre det med revisorerklæring kan dokumenteres, at det er for sket for at drive virksomheden videre.

 

Skylder du Skat penge?

Har du gæld til staten, kan du godt være omfattet af lånemuligheden. Lånet vil dog ikke blive udbetalt til dig, men i stedet blive anvendt til at dække virksomhedens gæld.

Sådan ansøges om lånet

Du kan ansøge om lånet frem til 15. juni 2020 via hjemmesiden virk.dk.

Du kan forvente at få lånet udbetalt 5 arbejdsdage efter, at ansøgning.

Lånet skal være tilbagebetalt den 1. april 2021, eller senest 14 dage efter virksomhedens eventuelle ophør.

Læs mere og ansøg om lån på virk.dk