Producent af virusmasker fik nej i banken

Selvom der er opstået mangel på mundbind, der kan beskytte mod Corona-smitte, har en dansk virksomhed fået nej til lån i banken til at indkøbe dem. Virksomheden har nu søgt hjælp via SMVerhvervslån, hvor du kan hjælpe.

Selv hvis man midt i en historisk epidemikrise køber og sælger virusmasker og mundbind til blandt andet sundhedspersonale ,  kan man få et rungende nej i banken.

Det har virksomheden KBT oplevet og derfor mangler virksomheden  lige nu 400.000 kr. til at skaffe værnemidler til de udfordrede danske sygehuse.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Det danske sundhedssystem er ekstraordinært presset i den største sundhedskrise i nyere tid, men alligevel siger banken nej til den københavnske SMV, der har fundet et større parti af virusmasker og mundbind/operationsmasker til hospitalsbrug i sit leverandørnetværk.

Derfor træder SMVdanmark nu til med SMVerhvervslån, så virksomheden kan få skaffet pengene hurtigst muligt og sikre sig maskerne.

Sundhedsvæsnet mangler masker, alligevel kan en virksomhed, der kan skaffe dem ikke få lån i banken.
Sundhedsvæsnet mangler masker, alligevel kan en virksomhed, der kan skaffe dem ikke få lån i banken. Foto: iStock.

Investér akut i vores fælles sundhed fra 200 kr.

”Den her virksomhed kan altså hjælpe vores hårdt pressede sundhedsvæsen med de fornødne og svært tilgængelige værnemidler, men alligevel siger banken nej til at hjælpe dem. Jeg håber derfor SMVdanmarks medlemmer nu vil støtte virksomheden på SMVerhvervslån og vise samfundssind, så de hurtigst muligt kan levere værnemidler til de danske sygehuse. Ingen hjælp er for lille, og man kan investere fra 200 kr.,” fortæller vicedirektør i SMVdanmark, Jakob Brandt.

Han opfordrer dermed SMVdanmarks medlemmer - og også gerne andre - til at oprette sig som investorer på SMVerhvervslån.dk, hvor man kan låne selv små pengebeløb ud.

Leverandørnetværk gjorde fundet muligt

KBT hedder den lille SMV, der har fundet disse værnemidler i sit professionelle netværk. Virksomheden har tidligere solgt førstehjælpskasser til blandt andet forhandlere og ejendomsmæglere og det er gennem dette leverandørnetværk virksomheden pludselig opdagede et større parti af værnemidler. KBT har allerede modtaget flere ordrer, og afventer nu kun likviditet til mellemfinansieringen, så virusmasker, mundbind og operationsmasker kan komme ud til de trængte sygehuse.

 

Læs mere om SMVerhvervslån og  hvordan du investerer i sunde danske SMV'er her.