'Rotationsordninger' kan anvendes i lønkompensation

Der har været en misforståelse i kommunikationen fra Erhvervsstyrelsen. Derfor kan man nu hjemsende medarbejdere med lønkompensation, og løbende i hjemsendelsesperioden indkalde medarbejderne.

Erhvervsstyrelsen har nu bekræftet, at man kan hjemsende medarbejdere med lønkompensation, og løbende undervejs i hjemsendelsesperioden kan indkalde medarbejderne til at arbejde.

Det betyder, at noget af den fleksibilitet SMVdanmark efterspurgte i trepartsaftalen er indfriet. Det er derfor muligt at etablere rotationsordninger, så medarbejderne skiftevis kan være hjemsendt og hvor hjemsendelserne stadig er med fuld løn og kompensation.

Sådan kunne det eksempelvis se ud

Man kan fx hjemsende alle, eller dele af sine medarbejdere, og så lade dem arbejde i hold. Sådan at nogen er hjemsendte i lige uger, og arbejder i ulige uger, og omvendt for andre medarbejdere, så man hele tiden har medarbejdere på arbejde. Man skal blot ved ansøgningen angive hvor mange dage i hjemsendelsesperioden, man vil kalde medarbejderen på arbejde. Dette skal gøres for hver enkelt medarbejder. Hvis man fx ønsker at hjemsende en medarbejder i 8 uger og gøre brug af vedkommendes arbejdskraft i alle lige uger, skal man i ansøgningen angive, at medarbejderen skal arbejde i 4 af de 8 uger.

Man skal blot opfylde kriteriet om at hjemsende min. 30% af medarbejderne i gennemsnit, set over hele hjemsendelsesperioden. Der kan således godt være perioder, hvor man ikke opfylder at have hjemsendt 30% af medarbejderne, hvis det modsvares af perioder, hvor der er hjemsendt flere end 30%, så gennemsnittet samlet giver mere end 30%.

 

Eventuelle spørgsmål vedr. dette rettes til:
Jeppe Rosenmejer, juridisk chefkonsulent, tlf. 32 63 03 11 eller rosenmejer@smvdanmark.dk.